Бившите шефове на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) Светослав Глосов и

...
Бившите шефове на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) Светослав Глосов и
Коментари Харесай

Двама бивши шефове в АПИ отиват на съд заради катастрофата край Своге

Бившите шефове на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Светослав Глосов и Дончо Атанасов са предадени на съд поради злополуката с рейс край Своге, при която починаха 20 души. И двамата ще дават отговор за длъжностно закононарушение.

Бездействие

Атанасов и Глосов са били задължени да подхващат дейности за спомагателен ремонт на пътната права към Своге, настояват от прокуратурата. Участъкът бе ремонтиран от компания " Трейс ". Едва след трагичната злополука бе открито, че в горния да се полира при продължителна приложимост и не подсигурява положително сцепление сред гумите и пътя. Затова бяха повдигнати обвинявания и на чиновници на " Трейс ".

Според проверяващите и Глосов, и Атанасов са знаели за казуса край Своге. Те сочат, че Глосов е трябвало да свика съвещание на управителния съвет на АПИ, на което да рапортува отхвърли на изпълнителя " Трейс " да подмени настилката, само че не го направил. Освен това не упълномощил на Института по пътища мостове експертиза за положението на пътя, въпреки че още при започване на годината от полицията в Своге било изпратено писмо с искане за незабавни ограничения за обезопасяване на сектора.

Сходни са обвиняванията против Атанасов. Прокуратурата твърди, че откакто получил отчет от Института за пътища и мостове той не свикал съвещание на управителния съвет, с цел да се вземе решение за замяна на асфалта. Разследващите настояват, че двамата са бездействали, с цел да спестят на " Трейс " малко над 60 хиляди евро, колкото трябвало да заплати компанията за ремонта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР