Бившите американски президенти - демократът Барак Обама и републиканецът Джордж

...
Бившите американски президенти - демократът Барак Обама и републиканецът Джордж
Коментари Харесай

Демократът Обама и републиканецът Буш атакуваха Тръмп

Бившите американски президенти - демократът Барак Обама и републиканецът Джордж У. Буш, показаха безпокойствие по отношение на сегашния политически климат в Съединени американски щати. Коментарите им се преглеждат като прикрита рецензия против управлнието на сегашния президент от Републиканската партия Доналд Тръмп, съобщи Би Би Си.

Обама прикани американците да отхвърлят политиката на " разделяне " и " боязън ", до момента в който Буш разкритикува " грубиянщината и предразсъдъците " в публичния живот. Двамата са говорили настрана един от различен, като и двамата не са загатнали в прав текст името на Тръмп, който неведнъж е подлагал на критика двамата си прародители. Президентът към момента не е коментирал думите им.

Бившите американски президенти обичайно заобикалят да разясняват обществено своите наследници на поста. Говорейки по време на предизборно събитие на демократите в Нюарк, щата Ню Джърси, Обама акцентира: " Американците би трябвало да изпратим обръщение до света, че ние отхвърляме политиката на разделянето, ние отхвърляме политиката на страха. Това, което не можем да имаме, е същата остаряла политика на разделянето, която сме виждали толково доста пъти преди. Част от политиката, която виждаме в този момент, смятахме, че е останала в предишното. Тези хора ни връщат 50 години обратно. Намираме се в 21-ви век, не в 19-ти. Стига! ", прикани Обама.

Той засегна сходни тематики по време на друго събитие по-късно в Ричмънд, щата Вирджиния, изтъквайки: " Имаме хора, които съзнателно се пробват да разгневят хората, да демонизират хора, които имат разнообразни хрумвания, да реализират краткосрочно тактическо преимущество, разгневявайки хората ".

Часове по-рано републиканецът Буш съобщи в своя тирада в Ню Йорк: " Фанатизмът наподобява обнадежден. Нашата политика наподобява по-уязвима на теориите на конспирацията и откровените измислици. Налице са известни признаци, че интензитетът на поддръжката по отношение на демокрацията понижа - изключително измежду младите. Американците видяха нашето говорене, деградирано с непредвидена свирепост ".

Преди избирането му предходната година Тръмп беше извънредно сериозен както към Обама, по този начин и към Буш, определяйки всеки от тях в един или различен миг като " може би най-лошия президент в историята " на Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР