Бивши съотборници на Диего Марадона в националния отбор на Аржентина

...
Бивши съотборници на Диего Марадона в националния отбор на Аржентина
Коментари Харесай

Почетоха Диего Марадона две години след смъртта му

Бивши съотборници на Диего Марадона в националния тим на Аржентина се събраха през днешния ден в Катар и отдадоха респект на величието на втората годишнина от гибелта му, оповестява организация Ройтерс. Той умря на 25 ноември 2020-а на 60-годишна възраст.

Марадона е създател на някои от най-незабравимите моменти в историята на международни финали. Първият му Мондиал беше през 1982 година, когато " албиселесте " сдаде купата. През 1986 година той качи отбора си на огромния връх, като във всеки мач правеше разликата. Помнят головете против Англия - Божията ръка и рейда, с който вкара за 2:0.

През 1990 година Аржентина стигна до финала - още веднъж значително с помощта на Марадона, където загуби от Германия. А четири години по-късно даде позитивна проба за кокаин в Съединени американски щати - тъкмо преди мача с България.
 Снимка АП/БТА

В Доха някогашните съотборници на Дон Диего се събраха край " КОНМЕБОЛ Дърво на фантазиите ", обособена зона за последователи на футбола в Южна Америка. На събитието участва и президентът на ФИФА Джани Инфантино.

" Не би трябвало единствено да отдаваме респект, само че и да означаваме личността и футболиста Диего Марадона. Трябва да има подобен ден на всяко Световно състезание в бъдеще ", съобщи Инфантино. 

Рикардо Джусти, който игра с Марадона на финалите на Световното през 1986-а и 1990 година, е на мнение, че е невероятно да бъде сравняван с актуалната огромна звезда на аржентинския футбол Лионел Меси. Последният вкара при загубата против Саудитска Арабия с 1:2 оня ден и стана първият аржентинец с голове на четири разнообразни Световни шампионати.

" Не можем да ги съпоставяме, тъй като няма по какъв начин да кажем кой от двамата е по-добър от другия. Те са доста разнообразни, само че и двамата са гении, а и двамата са аржентинци. Трябва да се радваме, че сме ги гледали ", съобщи той.

Хорхе Буручага, който вкара победния гол на финала през 1986-а за 3:2 против Германия, е безапелационен, че Аржентина не може да си разреши неточности в последните два мача от група " С ".

" Надявам се на следващия ден Меси да изиграе огромен мач, както в действителност желаят всички. Днес обаче отдаваме респект на Диего и това е най-малкото, което можем да създадем за този футболен талант, който докосна сърцата на толкоз доста хора ", съобщи Буручага.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР