Бивши и настоящи ученици отВТГ Г. С. Раковски:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи ученици отВТГ Г. С. Раковски:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Варненски прокурор разказа на ученици от Търговската гимназия за потресаващи престъпления, по които е работила

Бивши и сегашни възпитаници от
ВТГ " Г. С. Раковски ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Прокурор Стефка Якимова – представител на Апелативна прокуратура – Варна организира нова среща със зрелостниците от Варненска комерсиална гимназия. След като предходния път прокурори и възпитаници си дадоха обещание нови срещи за още по-интересни диалози, този път представителят на Апелативната прокуратура удовлетвори желанието на децата да чуят повече детайлности към съответни каузи за тежки престъпни закононарушения, водени от нея, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Младежите слушаха с интерес всичко, което прокурор Якимова им описа и още веднъж демонстрираха бърза мисъл и предвидливост, като се включваха с съответни въпроси. Така срещите и този път се трансфораха в потребни полемики.

Дванадесетокласниците бяха осведомени с елементи към водено следствие за две убийства и изнасилвания на млади дами във Варна, осъществени в интервала 1996 – 2004 година. Подсъдимият по това дело е приет за отговорен и все още обитава в пандиза, където излежава дефинитивно постановена присъда пожизнен затвор без право на подмяна.

Лекциите пред учениците са част от просветителната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ за образователната 2021/2022 година. Тя се осъществя от Висш правосъден съвет и Министерство на образованието и науката, а на локално равнище благодарение на Регионалното ръководство на образованието и управлението на Варненската комерсиална гимназия " Георги Стойков Раковски “.

Основни цели на програмата са: обогатяване познанията на учениците по отношение на статута, структурата и функционалностите на правосъдната власт в Република България; образуване на правна просветеност и култура; реализиране на разбираемо и отворено към обществото правораздаване, както и повишение на доверието в правосъдната власт; повишение степента на съблюдаване на законите; предварителна защита на детското принуждение и на детската престъпност; подсилване на междуинституционалното съдействие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР