Бивши и настоящи ученици отНГХНИ Константин Преславски:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отНГХНИ Константин Преславски:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Директорът на Хуманитарната гимназия: 13 000 лв. струва дневно тестването на големите ученици, непосилно е!

Бивши и сегашни възпитаници от
НГХНИ " Константин Преславски ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Възможно е едно учебно заведение да откри средства, с които да купи бързи антигенни проби за по-големите си възпитаници, само че тук става въпрос за доста огромни суми. Това разяснява за Радио Варна Емил Груев, шеф на Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства " Константин Преславски “ във Варна. Поводът е изявлението на министъра на образованието, че в случай че учебните заведения обезпечат със лични средства проби за учениците от пети клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди Министерството на образованието и науката /МОН/ да е предоставило безвъзмездни такива.

В СУХНИ " Константин Преславски “ се образоват над 1300 възпитаници, сподели още Емил Груев. Ако един бърз антигенен тест коства в склада 8 лева или 8.50 лева, бих могъл да го намеря на цена от 9 лева и при 1300 възпитаници това са близо 13 000 лв. за едно тестване за един ден.

" Това са едни големи пари, които не са планувани в безстопанствен бюджет. “

Възможно е такива средства да намерят някои частни учебни заведения, само че при тях финансирането е напълно друго, а и имат поддръжката от страна на родителите, разяснява още Груев.

Има вид учебното заведение да купи проби със средствата, които МОН разгласи, че ще отпусне на всички учебни заведения за справяне с коронавирус пандемията. Общата сума за цялата страна е 15 000 000 лв., само че досега в сметката на варненската Хуманитарна гимназия не са постъпили никакви пари, а шефът даже не знае какъв брой тъкмо ще има за неговото учебно заведение.

В обстановката сега, някои от учебните заведения биха могли еднократно или двукратно да закупят проби за учениците от пети клас нагоре, само че това ще изчерпи всевъзможни запаси на учебното заведение, което в обстановка на покачващи се цени не е положително решение, разяснява още Емил Груев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР