>Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
>Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Проекти на варненски студенти номинирани за Най-добра доброволческа инициатива

 > Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Два плана на Студентския съвет на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ са номинирани за " Най-добра доброволческа самодейност “ в състезанието на Националния алианс за работа с доброволци и фондация " Лале “. Днес, в Президентството, уредниците връчиха грамота на ръководителя на съвета – Доротея Николаева и на четвъртокурсника Сали Светославов. Това стана в наличието на президента Румен Радев и на омбудсмана на републиката Диана Ковачева.

Номинациите са за плана " Свободни библиотеки – къщички за книги “ на Сали Светославов – студент в IV курс в професионално направление " Национална сигурност “, подсилен от Студентския съвет на университета. В рамките на плана бяха сложени 10 къщички за книги в най-големите учебни заведения във Варна, а по този начин също и в постройката на Драматичния спектакъл " Стоян Бъчваров “. Идеята на свободните библиотеки е да подтиква четенето на книги на книжен притежател, изключително измежду младежите, които от ден на ден заменят книгите с електронни устройства.

Номинация получи и планът на Студентския съвет против " Ало-измамниците “. През 2019 година студентите на Варненския свободен университет организира осведомителна акция в пенсионерските клубове на територията на всички кметства в Община Варна. За отличната работа с възрастните хора студентите бяха отличени от кмета на Община Варна Иван Портних и от старши комисар Даниел Пашов - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Проектите на Студентския съвет бяха номинирани измежду 49 доброволчески начинания, осъществени на територията на България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР