Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Боян Белокапов пренася света на Дисни на сцената на ВСУ Черноризец Храбър

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.В навечерието на Деня на танца – 29 април, от ВСУ показаха Боян Белокапов – танцов актьор в " Дисниленд “ и алумни студент на компетентност " Хореография " на Варненски свободен университет " Черноризец Храбър “. Ето какво оповестяват от пресцентърана висшето учебно заведение:

Боян измина своето странствуване от университетската репетиционна зала до международната сцена на компанията " Дисни “ в Париж. От осем години той е танцьор и артист в едни от най-известните музикални продукции, измежду които " Замръзналото кралство 2 “ и " Mickey and the Magician “ – шоуто което завоюва премията за най-хубава международна театрална продукция в тематичен парк.

" Едно от главните неща, които научих в университета е по какъв начин да облека концепциите и въображението си в думи. Разбрах по какъв начин работи машината на сцената, по какъв начин се основава цялостния артикул " танцов театър “ - артистите, музикалното произведение, сценографията, озвучаването, осветлението “, споделя Боян. " Във ВСУ " Черноризец Храбър “ ни преподаваха едни от най-големите имена в българския фолклор, музика и танцово изкуство. Благодарение на преподавателския екип се изградихме като актьори – освен като танцьори, само че и като сценографи, хореографи и режисьори, като учители и психолози “, споделя той.

В 30-годишната история на Варненски свободен университет " Черноризец Храбър “, най-пъстрата, най-креативната и най-динамичната специалност - " Хореография “, участва повече от 25 години. Тя е основана от именития български хореограф проф. Петър Ангелов. Професионализмът в неговата работа и креативната му харизма, притегли в преподавателския екип на специалността креативен персони в региона на танца и музиката, като проф. Петър Луканов, доцент Петър Григоров, учен Николай Кауфман, доцент Йорданка Неделчева, проф. Пенчо Стоянов, Вячислав Кириллов и други Качествата на всеки един от тях провокира вниманието на младежите с изявен гений към танца от цялата страна. Постепенно през годините хореографската школа на проф. Ангелов натрупа и своите креативен дивиденти в младия преподавателски състав от редиците на възпитанците на компетентност " Хореография “ – доцент доктор Мария Кърджиева и доцент доктор Ивайло Иванов. 

Днес в специалност " Хореография “ студентите се образоват в два бакалавърски профила: " Български национални танци “ и " Съвременен танцов спектакъл “. Голяма част от възпитаниците на университета не престават и в магистърските стратегии –  " Хореографска постановка и артмениджмънт “ и  " Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство “. А най-хубавите танцьори годишно попълнят редиците на Академичния танцов спектакъл на Варненския свободен университет “ – групировка – притежател на голям брой награди и оценки, популяризирала висшето учебно заведение у нас и по света като страж на традициите.

През годините, специалността са приключили над 400 бакалаври и магистри, като над 70 % от тях са осъществени като преподаватели в междинното обучение, ръководители на танцови школи и ансамбли и професионални реализатори. Сред тях са ръководителите на едни от най-популярните школи в страната.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР