Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Проф. Евгени Станимиров: Симбиозата на онлайн и офлайн обучение е бъдещето на образованието

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Бъдещето на образованието е на симбиоза сред онлайн и офлайн образование. А от ден на ден хора ще се трансформират от цифрови ползватели в цифрови основатели. Това съобщи в изявление за Дарик проф. д-р Евгени Станимиров, ректор на Икономически университет – Варна. 

Доц. Кунчев изиска стягане на ограниченията против Ковид-19. Ще има ли нов локдаун?

Покрай пандемията просветителната система се цифровизира доста по-бързо. Заложеното за 3-4 години беше направено за 3-4 месеца, посочи проф. Станимиров.

Той даде образец с ръководения от него университет, който тази година празнува древен празник. Три дни след оповестяване на изключителното състояние през март в ИУ-Варна е имало в детайли написани указания за преподаватели и студенти за образование посредством далечен достъп през електронни платформи.  На петия ден е имало повишен потенциал в облачна среда на двете интернет платформи на университета. Няколко дни по-късно ВУЗ-ът записва над 7000 виртуални сесии.

Малко по-късно Икономически университет – Варна става първият, който отвори библиотеката си с над 6200 виртуални запаси.  " Дадохме един добър образец за това, че институциите не би трябвало да се усещат самодостатъчни, а би трябвало да се опитваме в такива условия да прибавяме стойност за обществото като цяло ", разяснява ректорът.

Според проф. Станимиров студентите не са удовлетворени от тази обстановка, тъй като те са за образование офлайн. Съдържанието, което е комуникирано с младежите офлайн, не може по машинален път да се съобщи онлайн. Дори при напълно синхронна връзка, опитът на един учител да владее аудиторията е съвсем друг в офлайн режим, изясни той.

Все повече средства ще бъдат отделяни за цифровизация. Тя обаче не може да се случи посредством механично увеличение на часовете по информатика. Пътят е всяка една дисциплинираност, без значение от нейния темперамент, да има повече цифрови принадлежности и детайли, е мнението на ректора на Икономическия университет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР