Бивши и настоящи министри дават показания по делото срещу Петър

...
Бивши и настоящи министри дават показания по делото срещу Петър
Коментари Харесай

Бивши и настоящи министри дават показания по делото срещу Петър Москов

Бивши и сегашни министри дават показания по делото против Петър Москов. Той е обвиняем за сключването на контракт за ваксини. Пред спецсъда Теменужка Петкова, Румяна Бъчварова, Николай Ненчев и Ивайло Калфин изясняват процедурата за взимане на решения на автограф от Кабинета, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Бъчварова всяко държавно управление приема много такива решения. Понякога това ставало и на оперативни съвещания. Принципът всякога е идентичен - специалисти приготвят и оглеждат документите. След това тя минава и през основния секретар.

Беше ясно, че има проблем с блокирано решение за ваксини и трябваше да се откри решение, спомни си Бъчварова. Теменужка Петкова съобщи на собствен ред пред медиите, че тези материали се четат от самите министри и по-късно се подписват. Ивайло Калфин беше безапелационен, че напън за контракта за имунизациите не е имало.

Защитата на Москов изясни, че показания пред съда ще дават Меглена Кунева и Бойко Борисов. Адв.Менко Менков напомни, че част от всички очевидци на прокуратурата няма да бъдат разпитвани в съда, защото делото върви по съкратена процедура. Остават за разпит още към 80 индивида.

Москов и някогашния му заместител Адам Персенски са подсъдими за контракта, подписан за доставка на имунизациите " Пентаксим ", " Еувакс Б " и " Тетадиф ". Обвинението твърди, че вредата за бюджета е над 300 млн.лева.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР