Бившата звезда на женския тенис Йелена Докич разкри шокиращи подробности

...
Бившата звезда на женския тенис Йелена Докич разкри шокиращи подробности
Коментари Харесай

Тенис звезда: Като дете татко ме пребиваше, но не това бе най-лошото...

Бившата звезда на женския тенис Йелена Докич разкри шокиращи детайлности от своя живот. Австралийката е била редовно измъчвана своя татко. Той я биел, ритал, дърпал за косата и заплювал в лицето след загуба.

Йелена, която доближи до №4 в международната класация и до полуфинал на „ Уимбълдън”, разказва кошмарните си прекарвания с Дамир Докич, който бе и неин треньор, в биографичната си книга, която ще излезе на пазара тази седмица.

„ Той ме биеше в действителност грубо - споделя 34-годишната Докич пред австралийското издание „ Сънди Телеграф”. - На процедура насилието стартира от първия ми ден в тениса. И бързо излезе от контрол”.

Когато е едвам на 17, тя губи от Линдзи Дейвънпорт в полуфиналите на „ Уимбълдън” през 2000 година Когато се чува с татко си след мача, той я предизвестява да не се прибира в хотела, където е отседнало фамилията й. Паникьосаното момиче пробвало да преспи в зоната за състезатели в комплекса. В последна сметка чиновниците се свързало с нейните сътрудници и уредили престоя й в различен хотел.

Дамир Докич живее в Сърбия и отхвърля коментар пред австралийските медии. Откъсите от книгата и видео изявлението на щерка му провокираха необятен спор по какъв начин по този начин никой не се е намесил в обстановка на явно домашно принуждение.



Австралийската федерация поддържа Докич в желанието й да разкрие истината. От централата се оправдаха, че един от чиновниците въпреки всичко е алармирал управляващите за случая.

„ По това време в тениса имаше доста хора, които бяха загрижени на Йелена и желаеха да й оказват помощ. Подадохме сигнал в полицията. Без съдействието на директно забърканите в тези сложни фамилни връзки обаче е невероятно да бъде извършено разследване”, се споделя в публична позиция на организацията.

В пика на кариерата на Докич татко й имаше възбрана да посещава шампионатите на WTA. Той непрекъснато се замесваше в шумни кавги, като даже упрекна уредниците на Откритото състезание на Австралия в нагласяне на жребия през 2001 година Дамир Докич прекара известно време в пандиза поради смъртни закани към посланика на Австралия в Белград и за нелегално владеене на оръжие.

Докич стартира да тренира на 8-годишна възраст. Семейството й емигрира от Белград в Сидни през 1994 година През 1998 година Йелена печели купата при девойките на Откритото състезание на Съединени американски щати и играе за Австралия за „ Фед Къп”. Година по-късно изхвърля Мартина Навратилова в първия кръг на „ Уимбълдън” и се трансформира в най-нископоставената състезателка, отстранявала първата сложена в схемата в конкуренция от Големия шлем. През 2001 година тя приема настояването на татко си да се състезава за Сърбия след абсурда с жребия на Откритото състезание на Австралия.

След като доближава до №4 през 2002 година, Докич се срутва до №600 в ранглистата след серия от травми и меланхолия. През 2009 година изненадващо стига до 1/4-финалите в Мелбърн и разкрива, че от много време е отчуждена от татко си. Йелена се отдръпна през 2014 година с пет трофеи на топ равнище.

„ Най-много ме нараняваше не физическото, а прочувственото принуждение над мен. Когато си на 11-12 години и чуеш всички тези ужасни неща... Наистина е доста трудно”.

btvnovinite.bg
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР