Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ по тенис Ема

...
Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ по тенис Ема
Коментари Харесай

Ема Радукану влезе в основната схема на Australian Open

Бившата шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис Ема Радукану влезе в главната скица на Australian Open, откакто американкатa Лорън Дейвис се отхвърли от присъединяване. Дейвис е уведомила уредниците на първия за годината шампионат от Големия шлем, че има травма на рамото и тя ще й попречи да излезе на корта.

Радукану, която във вторник победи Елена-Габриела Русе на подгряващия шампионат в Оукланд (Нова Зеландия), пробва да откри формата си след интервенции на китката и глезена, които претърпя през миналата 2023-а година. Тя се срина на 301-о място в ранглистата на WTA, само че даже и предпазеното й място не беше задоволително положително, с цел да влезе преди отхвърли на Дейвис в главната скица на Мелбърн Парк.

21-годишната британка също по този начин беше подценена за уайлдкард и трябваше да поеме по сходен път, както през 2021-а на Флашинг Медоус. Тогава тя стана първият състезател в Open Eрата, спечелил шампионат от Шлема, започвайки от квалификационните кръгове.

Но в този момент отпадането на Дейвис, последвано и от отдръпвания на Каролина Мухова, Петра Квитова, Ирина-Камелия Бегу и Кейти Макнали, отвори място за Радукану в главната скица на шампионата, който ще се организира от 14-и до 28-и този месец./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР