Бившата съпруга на бившия ръководител на столичното следствие Петьо Петров,

...
Бившата съпруга на бившия ръководител на столичното следствие Петьо Петров,
Коментари Харесай

Бившата жена на Петьо Еврото обвини Сарафов в корупция. Твърди, че не е виждала Гешев в Осемте джуджета

Бившата брачна половинка на някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров, прочут с прозвището " Еврото " - Любена Павлова , упрекна заместник-главния прокурор Борислав Сарафов в присъединяване в корупционни схеми, свързани с някогашния ѝ брачен партньор. В същото време тя сподели, че не е виждала в никакъв случай основния прокурор Иван Гешев в ресторанта " Осемте джуджета ".

Павлова сподели това в изявление за неправителствената организация " Антикорупционен фонд " (АКФ), оповестено в сряда. Думите ѝ са в несъгласие с, че Гешев неведнъж е ходил в ресторант " Осемте джуджета " и е доста непосредствен с Петьо Еврото.

Петьо Петров е някогашен следовател и главен персонаж в, обект на едноименното следствие на АКФ от 2020 година Тогава асансьорният производител Илия Златанов описа, че е станал жертва на скица за изземване на част от бизнеса му, в това число посредством закани от Петров, тогавашната му жена Любена и някогашния съсобственик на охранителната компания " Делта гард " Димитър Спасов - Митко Каратиста.

Случаят стана известен с името " Осемте джуджета " поради тогавашното име на столичен ресторант, в който Златанов твърдеше, че неведнъж е бил одобряван от Петьо Еврото. Аферата беше припомнена преди дни, откакто АКФ разгласява фотоси на Борислав Сарафов от ресторанта. Това се случва на фона на продължаващия Иван Гешев и неговия заместител Сарафов.

В изявлението си в този момент Любена Павлова твърди, че е виждала по какъв начин някогашният ѝ брачен партньор Петьо Петров предлага услуги по съответни каузи против пари, парцели, коли, подпомагане за кариерно израстване или обещания, че против избрани хора няма да бъдат пускани компромати.

По думите ѝ измежду главните помощници на Петров в тези схеми е бил зам.-главният прокурор Борислав Сарафов , както и някогашният градски прокурор на София Емилия Русинова . За разлика от тях, съгласно Павлова Иван Гешев не е идвал в ресторанта " Осемте джуджета ".

Освен това Павлова изложи и съмнение, че писмото със опасност, изпратено до Гешев, е написано от Петьо Еврото. По думите на Гешев в него се споделя, че " някой ще натисне, откъс - " копчето enter " - с някакви неща, с някакви видеоклипове ", в случай че основният прокурор не подаде оставка до 10:00 часа на 15 май.
" Невинаги е било за пари "
Пред АКФ Любена Павлова сподели, че е решила да приказва обществено, тъй като се усеща застрашена от някогашния си брачен партньор, който по думите ѝ е отвлякъл детето им и е кадърен да направи нещо и на сегашния ѝ другар, от който тя чака дете.

Тя описа, че през годините Петьо Петров е съумял да построи връзки с доста хора, като им е предложил услуги по разнообразни каузи. В подмяна му е заплащано в пари, парцели, коли.

" Невинаги е ставало въпрос за пари. Някой идва и желае някой да бъде ударен. И ти дава обещание, че ще свърши еди-какво-си. Съответно и на магистратите не всеки път са давани пари, а са им обещавани неща и им е казвано, че няма да пострадат, че няма да излезе нещо за тях, за фамилията им ", сподели Павлова.

По думите ѝ става въпрос за записи от персонално естество и доказателства за корупция, като Петров разполага с " списък за такива доказателства ". Ролята на самата Павлова в тези схеми е била да " обезпечава логистиката ", да вземем за пример да наблюдава и да снима някого.
Ролята на Сарафов
Като един от главните помощници на Петьо Еврото в правосъдната система Павлова уточни зам.-главния прокурор Борислав Сарафов . Според описа ѝ той е идвал постоянно, един-два пъти седмично, в ресторанта " Осемте джуджета ", където Петров е провеждал срещите си.

" Идваше по работа ", сподели Павлова и отхвърли основният прокурор Иван Гешев да е идвал в заведението.

Освен Сарафов, Павлова уточни като главен асистент на някогашния си брачен партньор и актуалната градска прокурорка на София Емилия Русинова .

" [Тя] идваше постоянно, може би отново 2-3 пъти седмично. Едва ли са си разказвали вицове и са обсъждали промоциите в Лидл. Малко хора идваха по чисто другарска линия. Идваха за пари – дали да оставят, дали да вземат ", сподели Павлова.
 Петьо Петров, по прякор Писмото със закани до Гешев
Освен това, Павлова упрекна някогашния си брачен партньор, че е създател и на писмото със закани, изпратено до Иван Гешев. В него написа, че основният прокурор е останал " самичък на канара ", на която духа вятър, и се приканва той да си подаде оставката до 10 часа на 15 май, другояче някой ще натисне " копчето enter ".

По думите на Павлова тя разпознава в изразите стила на някогашния си брачен партньор.

" Аз съм уверена, че той е индивидът, който е писал на основния прокурор ", сподели тя.

Думите на Любена Павлова идват на фона на Иван Гешев и неговия заместител Сарафов, откакто Сарафов упрекна обществено Гешев, че държи " на трупчета " знакови следствия, с цел да изнудва политици. Той подаде и в прокуратурата и Висшия правосъден съвет (ВСС).

На собствен ред основният прокурор твърди, че сега е в ход " скрит план против държавността ", който се показва в опит на " политическият отпадък " в Народното събрание да овладее прокуратурата и правосъдната система.

Междувременно във Висш съдебен съвет стартира процедура по отстраняването на Гешев, за което приканиха изненадващо от ГЕРБ и Движение за права и свободи, а членове на Прокурорската гилдия в правосъдния съвет внесоха на основния прокурор.

Той пък отговори с разгласяването на запис от негова В него Стоев се чуваше да разисква с Гешев " гаранции " за него и фамилията му, в случай че подаде оставка. Членът на Висш съдебен съвет се представяше като " емисар " и загатваше като " главен мотор " за оставката на Гешев " Бойко Банкята ".

Случаят, станал прочут под името " Осемте джуджета ", беше припомнен през последните дни, откакто първо в АКФ бяха получени фотоси от преди няколко години на Борислав Сарафов във въпросния ресторант. След това той отхвърли да е го е посещавал постоянно и сподели, че в този ден е бил в заведението по покана на Гешев, който обаче не е пристигнал на срещата. Сарафов сподели и, че основният прокурор е посещавал мястото доста по-често от самия него.

Малко по-късно - в понеделник вечерта и вторник сутринта, Софийската районна прокуратура и Министерство на вътрешните работи на няколко адреса в София, като по неофициална информация тя е била обвързвана с Петьо Петров Еврото, както и с.

По-късно във вторник няколко медии разпространиха неофициална информация, съгласно която Петьо Петров е разгласен за търсене от Министерство на вътрешните работи. Засега обаче липсва публично удостоверение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР