Бившата полицейска служителка Симона Радева и военният прокурор Адалберт Кръстев

...
Бившата полицейска служителка Симона Радева и военният прокурор Адалберт Кръстев
Коментари Харесай

Симона Радева и военен прокурор се явиха пред съда по делото срещу Георги Семерджиев

Бившата полицейска служителка Симона Радева и военният прокурор Адалберт Кръстев се явиха пред съда в първото съвещание по делото против Георги Семерджиев, упрекнат за тежката злополука на " Черни връх ".
Семерджиев дава отговор за гибелта на две млади дами, които джипът му опустоши след свиреп удар на централното кръстовище в София в нощта на 5 юли.Мъжът е карал с превишена скорост и под въздействието на опиати, с подправена брошура и подправени регистрационни номера.
Радева е извикана да дава пояснения поради съучастието си в опита за укриване на причинителя на закононарушението.

Тя отхвърли да приказва пред публицистите преди съвещанието, а лицето ѝ беше прикрито зад тъмни очила, черна маска, бейзболна шапка и качулка на зимното ѝ яке.

Прокуратурата има данни, че Георги Семерджиев е потърсил полицайката Радева по телефона след злополуката, тъй като ключовете за дома му са останали в автомобила след бягството му. Вместо да го арестува за двойното ликвидиране, тя му е донесла стълба, с цел да може мъжът да се прибере в дома си.

Радева беше отстранена дисциплинарно от Първо РПУ на Столична дирекция на вътрешните работи след скандалните разкрития за дейностите ѝ, а Министерство на вътрешните работи още работи по следствието за полицейски чадър над престъпно проявения някогашен футболист.

Прокурорът Адалберт Кръстев беше извикан като очевидец, тъй като изненадващо се оказа измежду първите участници в огледа на мястото на престъплението на 5 юли.

Пред съда Кръстев съобщи, че е пътувал по бул. " Черни връх ", когато се е чул трясъкът от авариралия джип на Семерджиев, само че не е видял момента на конфликта - по шума предположил, че е избухнал гърмеж.

Той твърди, че е решил да спре на мястото на случая, когато е забелязал идващ патрулен автомобил.

Военният прокурор твърди още, че е видял персоналната карта на Георги Семерджиев в разрушилата се кола. " 24 часа " го цитира да споделя, че чувал името му " единствено като футболист ". Семерджиев не се занимава с професионален спорт от 2010 година насам, преди този момент е играл като младеж на " Левски " и като играч за " Спортист " (Своге).

Свидетелски показания даде и таксиметровият водач Иван Овчаров, чийто автомобил Семерджиев удря на първо време, преди да се вреже в кабина от асансьора на метрото.

Човекът споделя, че се е забавил с няколко секунди, преди да тръгне на зеления светофар - в този миг го връхлита джипът. Той не съумява да види колата, нито е чул Семерджиев да набива спирачки.

Овчаров оцелява без съществени пострадвания, за разлика от двете млади девойки, които бяха убити на място.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР