Бившата номер 1 в света Винъс Уилямс (САЩ) се класира

...
Бившата номер 1 в света Винъс Уилямс (САЩ) се класира
Коментари Харесай

Винъс Уилямс e на полуфиналите Индиън Уелс за първи път от 2001 година

Бившата номер 1 в света Винъс Уилямс (САЩ) се класира за полуфиналите на мощния шампионат по тенис в Индиън Уелс за първи път от 2001 година.

Поставената под номер 8 американка отнесе испанката Карла Суарес Наваро с 6:3, 6:2 за малко повече от час и изравни най-хубавото си показване в конкуренцията.

" Щастлива съм. Преди всеки мач се надяваш на сходен резултат, само че в никакъв случай не знаеш дали ще се получи на корта. Много съм удовлетворена от метода ми на игра. Да доближи толкоз напред в шампионата е вълнуващо, в действителност фантастично ", разяснява 37-годишната американка, който има и още един полуфинал в Индиън Уелс през 1998 година.



Уилямс взе първия сет с единствен пробив в шестия гейм. В началото на втората част двете размениха по един брейк, само че след 2:2 американката направи серия от четири следващи гейма, с цел да победи.

В търсене на място на първия си край в шампионата Уилямс ще се изправи против поставената под номер 20 Даря Касаткина (Русия), която разгроми друга някогашна номер 1 в света Анжелик Кербер (Германия) с 6:0, 6:2 за 57 минути.

20-годишната Касаткина за първи път доближи до полуфинал в шампионат от сериите " Премиър " на WТА.

" Всичко ми се получаваше в този мач. Беше просто съвършено. Правя тези неща на подготовка, само че по време на мачовете е друго. Този път бях спокойна и играх изцяло освободено ", разяснява Касаткина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР