Бившата агентка на ЦРУ Валъри Плейм Уилсън започна кампания за

...
Бившата агентка на ЦРУ Валъри Плейм Уилсън започна кампания за
Коментари Харесай

Бивш разузнавач събира пари да купи акции в „Туитър“ и да блокира профила на Доналд Тръмп

Бившата агентка на Централно разузнавателно управление на САЩ Валъри Плейм Уилсън стартира акция за групово финансиране за закупуване на акции в „ Туитър “, с цел да може да блокира акаунта на президента Доналд Тръмп, който е обичаното му средство за връзка, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Доналд Тръмп е направил доста ужасни неща в „ Туитър “. Туитовете му, в които предизвиква последователите на превъзходството на бялата раса или приканва към принуждение над публицисти, вредят на тази страна и на жителите ѝ. Да се заплашва Северна Корея с нуклеарна война обаче ни придвижва на идващ, рисков стадий. Трябва акаунтът му да се закрие “, изяснява медийно известната разузнавачка в платформата за групово финансиране „ ГоФъндМи “ (GoFundMe.com).

If @Twitter executives won’t shut down Trump’s violence and hate, then it's up to us. #BuyTwitter #BanTrump https://t.co/HhbaHSluTx
— Valerie Plame Wilson (@ValeriePlame) 18 август 2017 година
Планът ѝ е елементарен, само че неосъществим: да набере 1 милиарда $, с цел да купи акции на „ Туитър “, а по-късно да окаже напън на компанията да блокира профила на президента.

Милиардерът най-често употребява персоналния си акаунт @realDonaldTrump и напълно рядко формалния президентски акаунт @POTUS.

Валъри Плейм Уилсън е някогашна агентка на Централно разузнавателно управление на САЩ, чиято кариера бе разрушена, откакто през 2003 година брачният партньор ѝ посланик разкри лъжите на администрацията на президента Джордж Буш за опасността от Ирак. Тогава администрацията отвърна като разкри самоличността и длъжността на разузнавачката в пресата, макар че това е федерално закононарушение в Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес.

Кампанията за групово финансиране на Валъри Плейм Уилсън стартира предходната седмица и досега е събрала единствено малко над 6000 $. Към днешна дата една акция на „ Туитър “ се котира за 16,77 $ в Уолстрийт, което значи, че цената на компанията е 12,37 милиарда $.

Същевременно някогашният шеф на Националното разузнаване на Съединени американски щати при ръководството на Барак Обама – Джеймс Клапър, съобщи, че се тревожи, че Тръмп може да подреди нуклеарна офанзива, съобщи Агенция Франс Прес.
Джеймс Клапър
„ Наистина се запитвам за уменията му, за способността му да заема тази служба и стартирам да се запитвам за мотивациите му “, сподели Клапър по Си Ен Ен, разяснявайки снощната тирада на Тръмп във Финикс, в която президентът насочи нападки към медиите и сенаторите републиканци.

Тръмп може да се окаже опасност за националната сигурност, сподели Клапър. „ Тревожа се, че той има достъп до нуклеарните кодове “, съобщи той. „ Ако в припадък на яд реши да направи нещо против (лидера на Северна Корея) Ким Чен-ун, не може да го спре кой знае какво. Системата е създадена за бърза реакция при положение на нужда. Има напълно малко спирачки пред задействането на нуклеарния вид и това е много плашещо “, съобщи Клапър.
Мартин Шулц
Отвъд океана водачът на немските социалдемократи Мартин Шулц даде обещание да махне всевъзможни американски нуклеарни оръжия от Германия, в случай че завоюва против канцлера Ангела Меркел на идните избори, съобщи ДПА.

Смята се, че от десетилетия американската войска съхранява към 20 нуклеарни бойни глави във военна база в Бюхел, макар че това в никакъв случай не е било потвърждавано от министерството на защитата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР