Бивш високопоставен дипломат на САЩ беше осъден на три години

...
Бивш високопоставен дипломат на САЩ беше осъден на три години
Коментари Харесай

Бивш висш US дипломат осъден за лобиране в полза на Катар

Бивш почитан посланик на Съединени американски щати беше наказан на три години условно и му беше подредено да заплати 93 350 $ санкция за това, че е оказал помощ на Катар да повлияе на политиката на Съединени американски щати и че не заяви на съответните управляващи за дарове, които е получил. Това съобщи Асошиейтед прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Ричард Г. Олсън, специфичен представител на Държавния департамент за Афганистан и Пакистан в края на ръководството на президента Барак Обама, се призна за отговорен, че предходната година нелегално е предоставял помощ и препоръки на Катар, до момента в който е работил за Имаад Зубери, който излежава 12-годишна присъда за укриване на налози, нарушение на разпоредбите за финансиране на предизборни акции и липса на регистрация като задграничен сътрудник.

Олсън е един от най-високопоставените някогашни държавни чиновници, против които е повдигнато обвиняване на фона на устрема на министерството на правораздаването на Съединени американски щати през последните години да се оправи с недекларирани или противозаконни акции за въздействие, финансирани от непознати държавни управления, които се пробват да трансформират политиката на Съединени американски щати. По време на произнасянето на присъдата против Олсън съдията по делото Майкъл Харви съобщи, че американската общност чака образцово държание от висшите дипломати.

Олсън се призна за отговорен за две закононарушения, включително и нарушение на възбраната за някогашни американски чиновници откакто изоставен постовете си да стартират да оказват помощ и поучават непозната страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР