Бивш служител на полицията в Лондон получи 36 доживотни присъди,

...
Бивш служител на полицията в Лондон получи 36 доживотни присъди,
Коментари Харесай

Чудовище. Бивш полицай от Лондон призна 48 изнасилвания на 12 жени

Бивш чиновник на полицията в Лондон получи 36 доживотни присъди, откакто се призна за отговорен в осъществяването на общо 85 тежки закононарушения, в това число 48 изнасилвания на 12 дами.

48-годишният Дейвид Карик ще би трябвало да прекара минимум 30 години в пандиза, преди да може да изиска преразглеждане на наказването си. Той призна, че е правил закононарушенията в продължение на 17 години, през които е употребявал служебното си състояние, с цел да притиска жертвите си да не подават сигнали.

До изправянето му пред съда се стигна, откакто през октомври 2021 година жена реши да рапортува за нападението против нея. Това се случи директно, откакто различен офицер от полицията беше наказан доживот за.

" Държал сте се по този начин, като че ли сте недостижим. Бил сте убеден и на моменти безсърдечен, вярвайки, че нито една жертва няма да преодолее срама и страха си да ви рапортува. Доказа се, че в продължение на съвсем две десетилетия сте се оказал прав ", обърна се към Карик арбитър Джъстис Чийма-Гръб, представена от Гардиън.
 Дейвид Карик
По думите ѝ подсъдимият се е възползвал " чудовищно " от позицията си на полицейски чиновник, която му е дала " изключителни пълномощия за насила и надзор " над жертвите му.
Зловещото въздействие на мъже като вас на властови позиции пречи на революцията на женското достолепие
" Тези дами не са слаби. Те са били жертви на вашето незаконно схващане. Зловещото въздействие на мъже като вас на властови позиции пречи на революцията на женското достолепие ", добави съдията.

Медийното отразяване на единствената тъжба против Карик, подадена през есента на 2021 година и довела до ареста му, предизвика и други негови жертви да свидетелстват. Така доказателствата против някогашния служител на реда станаха толкоз безапелационни, че в последна сметка той се призна за отговорен.

Британската полиция счита, че следва и други жертви на някогашния офицер да създадат още разкрития, по тази причина следствието против него остава отворено.
" Вече не е мощният човек с власт "
Жената, чийто първи сигнал докара до разкриването на дългогодишната незаконна активност на Карик, присъстваше в правосъдната зала при произнасянето на присъдата му. Тя приветства доживотното му наказване с думите: " Вече не е мощният човек с цялата власт ", заяви Гардиън.

40-годишната Алис, чието същинско име е променено от съображения за персоналната ѝ сигурност, разяснява пред изданието, че се е " сблъскала със злото " в нощта на 2003 година, когато Карик я е заплашил със служебното си оръжие в жилището ѝ и я е изнасилил неколкократно. Тогава тя е на 20 години.

" Радвам се, че получи доживот освен за това, което лиши от мен, само че и за другите дами. […] Той ми лиши 20 години, тъй че заслужава най-малко доживотна присъда ", сподели още Алис, изразявайки вяра бъдещите му съкилийници в пандиза " да го посрещнат със същото равнище на почитание, каквото той сподели към нас ".
 Протестни плакати пред постройката на съда, който разглевдаяе делото против Карик. Това, което видях през последните два дни, беше доста слаб, прошарен дъртак
" Той няма скрупули, в никакъв случай не е имал ", продължи Алис. " Това, което видях през последните два дни, беше доста слаб, прошарен дъртак. И се чудех на себе си – от какво се ужасих? Този слаб, малък мъж, който два дни гледаше в пода. И това, че прояви пренебрежение, клатейки глава, до момента в който [съдията] изброяваше обвиняванията му, беше последната засегнатост. "

По време на процеса стана ясно, че двамата са се срещнали в бар и Карик ѝ се е показал като " най-сигурния човек, с който би могла да бъде ".

Бившият служител на реда се е срещнал с друга от своите жертви в профилиран уебсайт. Тя го разказва пред проверяващите като " страшилище ", когато е пийнал. По думите ѝ Карик я е наричал своя робиня и я е карал да семейства гола пред него. Друга жена споделя, че я е биел с бич, затварял я е в дрешника за наказване и я е третирал като свое куче.

Преди произнасянето на присъдата лондонската полиция сервира още веднъж извинения по отношение на аферата. От управлението на Скотланд Ярд показаха, че Дейвид Карик " не е трябвало да бъде служител на реда " и увериха, че са решени да изгонят всички свои чиновници, които разрушават репутацията на полицията.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР