Бивш изпълнителен директор на германската телевизия RTL ще наблюдава медийната

...
Бивш изпълнителен директор на германската телевизия RTL ще наблюдава медийната
Коментари Харесай

Германец ще надзирава Нова телевизия след Домусчиеви

Бивш изпълнителен шеф на немската телевизия RTL ще следи медийната група на Нова телевизия след придобиването й от притежателя на БТК и " Виваком " - „ Юнайтед груп “. Днес от компанията оповестиха, че са приключили процеса по  придобиването на „ Нова Броудкастинг Груп “. В известието се споделя, че " като част от „ Юнайтед груп “ дейностите на НБГ ще бъдат супервизирани от някогашния изпълнителен шеф на RTL - Дирк Геркенс, експерт с повече от 25 години опит в областта на малкия екран ".

„ Нова Броудкастинг Груп “ се състои от 10 телевизионни канала, в това число националната Нова тв, и най-голямата онлайн платформа в България – „ Нетинфо “. Също по този начин групата ръководи четири радиостанции. Главният изпълнителен шеф на „ Юнайтед Груп “ Виктория Боклаг съобщи: “С наслада посрещаме „ Нова “ и нейните чиновници в фамилията на „ Юнайтед Груп “. България е прелъстителен пазар за нас и като част от „ Юнайтед Груп “ „ Нова Броудкастинг Груп “ ще продължи да надгражда мощните си страни. “ Според Боклаг „ сред „ Нова “ и другите наши медийни интервенции съществува добра съгласуемост. Това ни дава опцията да реализираме синергия и да разтеглим мащаба си, с цел да увеличим вложенията си в локално наличие, което да удовлетвори нашите клиенти. “

Придобиването на „ Нова Броудкастинг Груп “ е в сходство със тактиката на „ Юнайтед Груп “ да притежава  както телекомуникационни, по този начин и медийни компании на пазарите, където оперира, се споделя още в известието. Медийното поделение на „ Юнайтед Груп “ - „ Юнайтед Медиа “, всяка година създава повече от 20 000 часа автентично наличие и излъчва повече от 30 канала, които са разполагаем за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Със седалище  в Нидерландия, „ Юнайтед Груп “ е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем страни, компанията има близо 10 млн. консуматори и 11 хиляди чиновници към края на 2020, оповестяват от преслужбата й. От март 2019г. мажоритарен притежател на „ Юнайтед Груп “ е BCPatners, една от най-големите световни капиталови компании.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР