Бивш експерт в дирекция "Автомобилно обслужване и гаражи" в парламента

...
Бивш експерт в дирекция "Автомобилно обслужване и гаражи" в парламента
Коментари Харесай

Обвиниха служителка от гаража на парламента за измама с 480 000 лева

Бивш специалист в дирекция "Автомобилно обслужване и гаражи " в Народното събрание е упрекнат за към 480 хиляди лв.. Обвинението е импортирано от Софийска районна прокуратура, оповестиха от прокуратурата.

За времето от март 2011 година до 04.03.2013 година Десислава Алексиева - Русинова е била "държавен специалист " в Дирекция "Автомобилно обслужване и гаражи " в Народното събрание на Република България.

Русинова нямала пълномощия за провеждането на търгове за продажба на използвани коли - държавна благосъстоятелност, зачислени към автопарка на Народното събрание. Подобни коли били дарявани на държавни органи и институции след отпадане на нуждата от използването им по предопределение и осъществяване на нарочна процедура. Въпреки това Десислава Алексиева-Русинова решила да набави за себе си полза по непозволен метод, възползвайки се от служебното си състояние. Тя употребила това, че жителите П., Р., Ж. и Т. не познавали реда за придобиване на движими движимости, държавна благосъстоятелност. На разнообразни дати в интервала март 2011 г.-септември 2012 година, обвинената се свързала с посочените нагоре лица и представяйки се като чиновник на Парламента им предложила подпомагане за присъединяване в търгове за продажба на коли - държавна благосъстоятелност. За задачата тя изисквала и респективно получавала от потърпевшите лица разнообразни парични суми - в общ размер 480 235 лв..

Пострадалите не получили колите, за закупуването на които им било дадено подпомагане. След като не получили назад и парите, които дали за присъединяване в търга, се обърнали за подпомагане към органите на Министерство на вътрешните работи.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура. Обвинението към Русинова е за машинация, осъществена от длъжностно лице, в огромни размери. Разследването е завършено, като на 07 март 2018 година е импортиран обвинителен акт против Русинова. За него законът планува наказване "лишаване от независимост " от една до осем години. Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР