Бивш бунтовнически лидер от Конго е признат за виновен по

...
Бивш бунтовнически лидер от Конго е признат за виновен по
Коментари Харесай

Терминатора признат за виновен във военни престъпления и срещу човечеството

Бивш размирен водач от Конго е приет за отговорен по обвинявания във военни закононарушения и закононарушения против човечеството , осведоми Би Би Си.

Съдиите в Международния углавен съд разкриха, че бойци, лоялни на Боско Нтаганда, са изкормяли бебета и са им смачквали главите . Нтаганда, прочут с прякора Терминатора, е приет за отговорен по 18 обвинявания, в това число ликвидиране, обезчестяване, полово иго и потребление на деца като бойци. Той е направил закононарушенията сред 2002 и 2003 година в богатия на естествени запаси източен район Итури.

Той е първият обвиняем, наказан по обвинявания в полово иго от Международния углавен съд . Адвокатите му настояват, че Нтаганда е жертва, защото е нает като боец още като дете.

Боско Нтаганда е четвъртият човек, наказан от Международния углавен съд от основаването му през 2002 година, отбелязва английската медия.

Нтаганда, роден през 1973 година и израснал в Руанда, се съобщи в американското посолство в Демократична република Конго през 2013 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР