Бивер йоркширски териер е малка декоративна порода кучета, която е

...
Бивер йоркширски териер е малка декоративна порода кучета, която е
Коментари Харесай

Бивер йоркширски териер - всичко за породата

Бивер йоркширски териер е дребна декоративна порода кучета, която е доста лояла и предана на стопанина си. Заедно с това тези кучета се отличават с мекия си и отзивчив темперамент, като също по този начин са доста смели и безстрашни макар дребните си размери. Ако и вие сте решили да си вземете подобен домакински любим, тогава е добре да сте осведомени с особеностите на породата.

Бивер йоркширски териер - всичко за породата

На растеж доближават не повече до 22-27 сантиметра, като присъщото е това, че женските са малко по-дребни. Теглото на бивер териер варира приблизително към 2 до 3 кг, а ушите им имат присъщата триъгълна форма.

Характеристики на бивер йоркширски териер

- главата е с дребни размер, като муцунката не е издължена;

- очите са дребни и тъмни;

- цветът на носа е черен;

- вярна захапката;

- тялото има правоъгълна форма;

- торсът е мускулест;

- ноктите могат да са черни или светли;

- високо вдигната опашка.

 Бивер Йоркширски териер Снимка: Amalia33/pixabay.com

Козината на бивер йоркширски териер е дълга, като е значимо да се поддържа добре, с цел да не се заплита. На муцунката имат присъщите леко златисти цветове, които могат от време на време да са черно-бели. Интересен факт е това, че оттенъкът на четина им може да се трансформира. Така да вземем за пример през първата година цветът е по-светъл, като след 2-3 години може да се промени и да потъмнее.

Характер на бивер йоркширски териер

Тази порода е доста интелигентна и послушна, като елементарно се поддава на образование и подготовка. Кучето е доста любящо, радостно и общително, само че и дружно с това прелестно се схваща с дребните деца и може да стане техен правилен другар.

Привързват се доста към стопанина и постоянно търсят неговото внимание. Обожават игрите навън, само че от време на време могат да са много капризни и инатести, в случай че не сте се занимавали с образованието им от най-ранна възраст. Именно по тази причина, с цел да са правилни другари и да извършват всичките ви команди, вие ще би трябвало да възпитавате питомеца си от рано.

Чувстват доста добре настроението на стопаните си, като се пробват да се нагаждат под неговия темп на живот. Дори и по-големите представители на породата резервират типично детския си характер и са доста игриви, дейни и смешни.

Въпреки дребните си размер, бивер йоркширския териер е прелестен надзирател, като постоянно ще ви оповестява с кучешки лай, че има някаква заплаха или просто, че някой е пристигнал в дома ви. Винаги са подготвени да защитят стопанина си, като не биха се уплашили от нищо, в случай че съществува някаква заплаха за вас.

Хранене на бивер йоркширски териер

В другата им възраст те имат и разнообразни потребности:

- би трябвало да храните кученцето до 4 пъти дневно, като това постоянно би трябвало да става в едно време;

- след 6-я месец храненето на бивер териер последователно минава на 2 пъти на ден;

 Куче Бивер териер Снимка: Amalia33/pixabay.com

- след една година кучето би трябвало да бъде хранено в утринните и вечерните часове.

Питомецът ви постоянно наложително би трябвало да има свободен достъп към купичката си с вода, с цел да може да пие когато и да е. Също по този начин е значимо незабавно след хранене да не си играете с кучето, защото може да повърне. След като се нахрани любимецът, вие следва да махнете купичката му с кучешка храна, с цел да може да свикне, че се яде единствено в избраното време на деня. Важно е да миете постоянно купичките им, като в идеалния си вид това би трябвало да става след всяко хранене.

Основната храна на породата бивер йоркширски териер е месото, зърнените храни, зеленчуците и плодовете. Можете да давате месо на кучето, както сурово, по този начин сварено. Също по този начин можете да му давате суха храна, като постоянно я избирате деликатно, имайки поради възрастта, тежестта и вида на козината. Ако изпитвате усложнения с избора на гранулирана храна за кучета, тогава постоянно можете да се консултирате с умел ветеринар.

Още от ранна възраст е редно да започнете с възпитанието и образованието на бивер йоркширски териер, така. Винаги започвайте от по-леките кучешки команди и преминавайте последователно към по-сложните. Не забравяйте и да награждавате кучето ви с някакво лакомство или с хвалба, с цел да усеща че оценявате старанията му.

Кученцата от породата бивер йоркширски териер живеят дълго, като в случай че се грижите добре за тях, могат да доживеят даже до 17-18 години. Именно по тази причина е доста значимо да посещавате постоянно ветеринар за профилактични прегледи, защото по този начин всяко едно заболяване може да бъде намерено в ранен етап, когато е доста по-лесно за лекуване.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР