Битпазарът в столичния квартал "Малашевци" да бъде закрит. Това поискаха

...
Битпазарът в столичния квартал "Малашевци" да бъде закрит. Това поискаха
Коментари Харесай

Прочутият битак в Малашевци да бъде закрит, настояват жители на квартала

Битпазарът в столичния квартал "Малашевци " да бъде закрит. Това желаеха жители, които живеят край тържището за остарели и използвани артикули по време на среща с ръководителя на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Калоян Паргов и народните представители Христо Проданов и Димитър Данчев. Тримата бяха поканени на диалог от хората в "Малашевци " в читалище "Пенчо Славейков-1919 ". Основната тематика беше казусът с прекосяването на камиони над 10 тона по улиците в квартала. Заради тежкотоварните машини жителите живеят в прахуляк, звук, разрушени улици и къщи с напукани от непрекъснатото разклащане стени. По покана на Калоян Паргов, представители на живеещите в региона участваха в сряда, 21 февруари, на постоянното съвещание на Комисията по превоз и туризъм в Столична община и получиха заричане до месец да им бъде показан вид за решение на казуса.

На срещата в читалището в "Малашевци " хората приказваха и за останалите проблеми, които имат в квартала. "Търпението на жителите в този регион явно изцяло се е изчерпало. Не е обикновено да живеят в сходни условия, разяснява Калоян Паргов. - Те настояха пред нас да бъде закрит битпазарът и бяха повече от безапелационни в позицията си. Аз също считам, че към този момент няма нужда от този битак. Може би би трябвало да бъде непокътнат единствено пазарът за аварийни елементи за остарели машини. Той обаче може да бъде изместен и проведен по различен метод. Обещах помощ на хората и още тази седмица ще предприемем дейности с сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия в СОС. С премахването на битака, ще разгадаем и казуса със замърсяването на реката ".

"Малашевци " е един от кварталите на София, който има незабавна потребност от благоустрояване. Според Калоян Паргов обаче, това надали ще се случи през 2018 година, защото в бюджета не са заделени средства за тази цел. "Бюджетът на Столична община, който одобриха наскоро, за следващ път е ориентиран към главните артерии на София, разяснява той. - През последните 5-6 години, общинските съветници от Българска социалистическа партия непрекъснато предлагаме в бюджета приоритет да бъде и ремонтът на вътрешнокварталните улици, само че по този начин и не се случва това. Естествено, ще продължим да настояваме, до момента в който не реализираме триумф. Защото центъра го вършат все по-красив, редят и пререждат павета, а за крайните квартали парите все не доближават. Това е огромният проблем. Всички плащаме налози и такси, само че не виждаме усъвършенстване към домовете ни ".

Калоян Паргов се ангажира пред жителите от "Малашевци " да ревизира и какви са опциите за асфалтиране по неотложност на улица "Жак Дюкло ". "Ще беседвам със заместник-кмета по превоз и ще предложа да бъдат планувани средства за ремонта й, изясни той. - Ще проследя и уговорката на шефа на Дирекция "Управление и разбор на трафика " за смяната на маршрутите на тежкотоварните моторни транспортни средства. Комисията би трябвало да направи среща и с представители на КАТ, с цел да обмислят организацията на придвижването. Обещах да осведомявам жителите от "Малашевци " за всяко деяние на Столична община за разрешаване на проблемите им. Мисля, че това е верният метод за реализиране на триумф. За страдание, работата на опозицията в СОС сега се показва тъкмо в това – дружно с жителите да упражнява напън върху администрацията, с цел да си прави тя работата ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР