Битовата касапница с много пролята невинна кръв стана новина №

...
Битовата касапница с много пролята невинна кръв стана новина №
Коментари Харесай

Това е превъртелият полицай, който се самоуби, след като изби жена си и децата им

Битовата кланица с доста пролята почтена кръв стана вест № 1 в Италия. БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден италиански служител на реда умъртви жена си, двете им момиченца, а по-късно се самоуби. Цялата тази заложническа драма продължи девет часа.

Днес стана ясно, че отговорен за всичко е 43 годишният карабинер Луиджи Капасо. Той се простреля смъртоносно със служебния си револвер, като преди този момент рани тежко с 3 патрона брачната половинка си Антониета и ликвидира без да му мигне окото двете им дъщери Мартина на 7 години и Алесия на 13.


Сцена на жестокия спектакъл, проточил се от ранни зори та чак до 13 ч. и 15 мин., стана жилищен блок в намиращия се на шейсетина километра южно от Рим град Латина.

За страдание нито пристигналите на място сътрудници на побеснелия чиновник на реда, нито притеклите се на помощ пожарникари, нито извиканите незабавно служители на реда - психолози и командоси съумяха да спрат пъклените планове на родения в Неапол палач.

Завесата на ужасната покруса се подвига някъде към 6 часа сутринта в сряда, когато Луиджи Капасо завършва следващото си нощно дежурство и отива със личната си кола до блока, където живеели брачната половинка му с двете им дъщери. До предишния септември и карабинерът бил под общия покрив, само че откакто буен от ревнивост, той набил жена си във фабриката, където тя работела, и се изнесъл непринудено от фамилния апартамент. И на сутринта той изчакал към момента законната си брачна половинка да отиде в гаража, с цел да вземе колата, с която ходела на работа и влезнал след нея в помещението. Хладнокръвно й теглил три патрона в гърдите, стомаха и врата, тя се свлякла на пода като мъртва, след това Капасо взел от чантата й ключовете на жилището им и се качил там.

Малко по-късно съседи откриват свляклата се на пода и потънала в кръв Антониета, обаждат се в полицията и след броени минути блокът е ограден от служители на реда и карабинери. Повиканите пък лекари от Бърза помощ установяват, че дамата не е мъртва и малко тя е откарана в римска болница, където бере душа. През това време Капасо се барикадира в жилището, а не след дълго се появява на терасата му и стартира да разменя реплики с сътрудниците си и служителите на реда – психолози. Те за жалост не съумяват да го убедят да се съобщи, несполучливи се оказват и опитите на командосите да влязат с щурм в жилището. Пререканията – разговори не престават до 13 ч. и 15 мин., когато очевидно раздразнителен от обстановката карабинерът завършва пъкления си проект, забивайки патрон в слепоочието си.

Но завесата на нещастието се спуска чак когато влезлите с щурм в жилището чиновници на реда намират Мартина и Алиса мъртви в окървавените им кревати. А единствено преди седмица тяхната майка Антониета прави следващото си документално недоволство в полицията, в което акцентира, че брачният партньор й, с който желае да се разведе, съставлява заплаха за нейния и на децата й живот. За страдание никой не взема на съществено думите й – писа през днешния ден в. „ Кориере каузи сера “ - нито ченгетата, нито обществените служби, където тя също се е жалвала, нито енорийският духовник, пред който постоянно се е изповядвала, написа в. Монитор .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР