Биткойнът преодоля бариерата от 60 000 долара и се приближава

...
Биткойнът преодоля бариерата от 60 000 долара и се приближава
Коментари Харесай

Биткойнът достигна 60 000 долара и се приближи до рекорда си

Биткойнът преодоля бариерата от 60 000 $ и се доближава към историческия си връх, продължавайки стремителния си напредък след утвърждението на нов тип инвестиция, обвързвана с криптовалутата, съобщи Агенция Франс Прес.


В ранния следобяд в Лондон биткойнът се търгуваше на цена от към 60 301 $, намалявайки разликата с историческия си връх от 68 991 $, доближат през ноември 2021 година

Очакването за утвърждението на нов капиталов артикул, проследяващ цената на биткойна, способства през последните месеци за възобновяване на цените, които значително се бяха върнали назад до края на 2022 година след срутва на няколко колоса в бранша.

След като беше утвърден на 10 януари от американския пазарен регулатор SEC, този нов тип инвестиция - индексен фонд (ETF), индексиран по отношение на биткойн, теоретично дава опция на по-широка аудитория да влага в тези криптовалути, без да се постанова да ги държи директно.

Стартирането на този артикул " породи нова вълна от оптимизъм, което докара до внезапно повишаване на размерите на търговия ", отбелязва Микел Морх от профилирания фонд ARK36.

Някои вложители, които желаеха да си възвърнат вложенията, в началото бяха провокирали вълна от всеобщи тегления от фонда GBTC (Grayscale Bitcoin Trust), откакто той беше преобразуван в ETF.

Но откакто лудостта по продажбите утихна, потоците към американските биткойн ETF-и, като този, ръководен от колоса в ръководството на активи BlackRock, се усилиха.

Инвестиционните артикули, свързани с котирани криптоактиви, са привлекли към 5,7 милиарда $ от началото на годината, съгласно калкулации на мениджъра на активи CoinShares. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР