Биткойнът поскъпна рязко днес, записвайки най-голямото си дневно повишение от

...
Биткойнът поскъпна рязко днес, записвайки най-голямото си дневно повишение от
Коментари Харесай

Биткойнът рязко поскъпна

Биткойнът нарастна внезапно през днешния ден, записвайки най-голямото си на ден покачване от месец юли. Изненадващото рали идва, откакто най-популярната криптовалута записва месечен спад през септември.

Към 16:55 часа българско време биткойнът се разменя за 47 108,23 $, което съставлява растеж от 9,01% за последните 24 часа. В същото време цената на етера набъбна до 3 210,27 $, което е покачване със 7,65% за денонощието.

За месец септември биткойнът поевтиня със 7,6% на фона на регулаторния напън от Китай и Съединени американски щати.

Търговците предоставиха разнообразни вероятни аргументи за покачване, като обявиха, че мощно разделения пазар слага цифровите активи в уязвима на съмнения в цените позиция. Според някои повишаването се дължи на вчерашния коментар на ръководителя на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл, който съобщи, че централната банка „ няма желание “ да не разрешава криптовалутите.

„ Може би ставам очевидци на началото на известно отделяне на криптовалутите от обичайните пазари “, разяснява началник за азиатско-тихоокеанския район на борсата за криптовалути Luno в Сингапур. „ Рано е да се каже, само че упованията от предходна година може да се осъществят в този момент, изключително на фона на несигурността към разногласията за тавана на федералния държавен дълг в Съединени американски щати и Китайските рестрикции. Крипто наподобява е в свои личен бичи цикъл и продължава да върви нагоре “, добави той.

Въпреки понижението през септември, биткойнът напредна с 25% през третото тримесечие. Този резултат идва след спад от 41% през предходните три месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР