Биткойнът определено преживя голяма нощ, а цената на виртуалната валута

...
Биткойнът определено преживя голяма нощ, а цената на виртуалната валута
Коментари Харесай

Биткойн се връща в играта: Криптовалутата рязко поскъпна

Биткойнът несъмнено претърпя огромна нощ, а цената на виртуалната валута продължава да пораства по време на утринната търговия.

След като се намали под 2 000 $ преди 3 дни, в този момент криптовалутата внезапно се връща в играта. Дигиталните пари нарастнаха с към 25% за една нощ и допреди няколко часа се търгуваха за над 2800 $, написа Business Inisder.

Междувременно плановата версия на нова платформа за търговия с Bitcoin, известна като Segregated Witness или SegWit, се планувана да започва през днешния ден. Ако повече от 80% от общността на разработчиците се съгласят да одобряват новата платформа, публично тя ще влезе в действие на 1 август.

Бързото нарастване на цените през нощта допуска, че приемането на SegWit ще набере скорост, като по този метод се избегне разделянето на миньорите на Bitcoin и разработчиците, което би довело до обособени версии на витруалните пари за търговия на две разнообразни платформи.

Първоначалното противоречие в общността на Bitcoin е концентрирано върху скоростта на обработка за транзакции. В момента мрежата може да обработва към 7 транзакции в секунда.

С увеличаващата се известност на цифровите монети се основават повече закъснения за участниците на пазара. Основната характерност на обновената платформа SegWit е, че тя ще разреши по-бързата скорост на транзакциите.

Снощните облаги бяха последвани от отчет на Goldman Sachs, съгласно който техническите индикатори сочат, че биткойн може да се повиши над 3 000 $.

Втората най-голяма криптовалута в света етериум също е поскъпнала с към 15% за една нощ, като тази заран се търгува за малко над 200 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР