Биткойн приключи четвъртата си седмица с ограничена търговска активност в

...
Биткойн приключи четвъртата си седмица с ограничена търговска активност в
Коментари Харесай

Биткойн: Волатилността на BTC удари дъно – какво означава това?

Биткойн завърши четвъртата си седмица с лимитирана комерсиална интензивност в неделя, което докара до равнища на волатилност, които не са следени от началото на годината.

Въз основа на данни от 99Bitcoins 30-дневната оценка за най-големия цифров актив в света, Биткойн (BTC), понижа до едвам 0.74%, отбелязвайки най-ниското осъществено равнище от 16 януари (71%).

Волатилността мери какъв брой се колебае цената на даден актив в границите на един ден, а по-високите показания демонстрират по-голям риск и по-непредсказуеми ценови придвижвания.

Индексът BitVol на T3I , употребен за оценка на 30-дневната подразбираща се волатилност за Биткойн вариантите, доближи най-ниското си равнище, откогато беше въведен преди четири години.

По сходен метод CVI  индексът за крипто волатилност, предопределен да възпроизведе VIX функционалността на S&P 500, записва най-ниските си равнища до момента. Този показател регистрира хипотетичната волатилност на Биткойн и Етериум (ETH) за 30-дневен интервал.

Заложената волатилност отразява упованията на пазара за бъдещите ценови промени на даден актив, до момента в който осъществената волатилност мери действителните ценови промени, следени в предишното.

Въпреки че дневните ценови съмнения от 5%-10% са нормални при криптовалутите, през последните месеци търговията е относително спокойна. Временната нечиста сделка с цифрови активи през юли наподобява е отшумяла, като вложителите деликатно наблюдават развиването на обичайните пазари.

Биткойн и Етериум се движат в рамките на диапазона от края на предходния месец, след забележителния скок на цените с над 15%, провокиран от подаването на заявление за спот Биткойн ETF от Blackrock на 15 юни. Търговският диапазон за Биткойн е сред $31,800 и $29,500.

Настоящите показания за ниска волатилност допускат, че крипто пазарите са по-малко дейни, евентуално в очакване на по-нататъшно развиване на обичайните финансови пазари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР