Можеше на всички пенсионери да дадат великденски добавки или поне

...
Можеше на всички пенсионери да дадат великденски добавки или поне
Коментари Харесай

Зайкова побесня: Престъпление! А пенсионерите с пенсия от 527лв? Хората са принудени да…

Можеше на всички пенсионери да дадат великденски добавки или най-малко на тези, които живеят под линията на беднотия. Престъпление е тези с пенсия от 527 лева да бъдат отрязани. Те вземат единствено с лев от горната страна от избрания предел. 80 % от пенсионерите получават под 1000 лева Парите за добавките можеше да се вземат от фискалния запас. Това изясни пред Lupa.bg финансистът Мика Зайкова.
Тя пресметна, че с цел да може човек да живее обикновено, би трябвало да взема 1900 лева заплата. Така след удръжките ще получи чисто 1500 лева 80-85% от семействата изпитват усложнение да си заплащат месечните сметки. Хората са принудени да теглят бързи заеми, с цел да покрият тока, водата…
„ Въпреки че гласоподаваха електричеството да не излиза на пазара, цената му се подвига. Дори в този момент е вдигната сред 11 и 15% според от доставчика, а и тя всеки месец ще пораства поради зелената договорка. Взеха парите на държавните компании, които създават ток и им лишиха опцията да се развиват “, уточни Зайкова.
„ Със междинния приход българинът може да изпълни от 8 до 10 кошници с 20 артикули, които употребява всеки ден. Ако получава минимална заплата, 8 кошници, а в случай че получава 1000 лева – 10 кошници. Румънците могат да изпълнят 15 пъти кошницата, французите – 34 пъти, в Люксембург – над 54 пъти с минимална заплата, която е 3060 евро “, означи финансистът.
Националният застрахователен институт стартира изплащането на великденски добавки от 100 лв. на 26 април.
Парламентът реши еднократната сума за великденската добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец април 2024 година, е в размер до 526 лева в това число, което значи, че право на тази добавка имат към 534 хиляди души.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР