Биткойн показва признаци на сила точно преди предстоящата среща на

...
Биткойн показва признаци на сила точно преди предстоящата среща на
Коментари Харесай

Биткойн проби $27,000 ден преди срещата на Фед

Биткойн демонстрира признаци на мощ тъкмо преди идната среща на FOMC, на която ще бъдат разисквани значими стопански данни и парични политики на Съединени американски щати.

Въпреки неотдавнашните събития, като полемиките по отношение на спот Биткойн ETF и правните борби, като да вземем за пример правосъдния иск на Grayscale, цената на Биткойн е релативно постоянна през последния месец.

Данните от веригата обаче сочат, че в актуалните модели на търговия с Биткойн има мощ. Данните на Glassnode разкриват шестмесечен връх в размера на предлагането на BTC, който последно е бил деен в диапазона от 6 месеца до 1 година. Това съответствува с правната победа на Grayscale против SEC, която им разрешава да преобразуват Grayscale Bitcoin Trust в спот Биткойн ETF.

Исторически видяно, сходни нараствания на спящото предложение се свързват с нараснала комерсиална интензивност, която нормално се следи при бичи пазари или по време на разпродажби.

През последните 24 часа цената на Биткойн се увеличи с 1.8%, като доближи настояща комерсиална цена от $27,100. На седмичната графика цената на Биткойн се е повишила с 5%.

Еднодневният механически разбор от TradingView демонстрира бичи настроения, като всички пълзящи междинни и осцилатори сочат към сигнал “купувай ”, регистрирайки стойности надлежно 11, 9 и 2.

Що се отнася до съвещанието на FOMC на Федералния запас, инструментът CME FedWatch Tool допуска 98% възможност Фед да резервира лихвените си проценти в сегашния целеви диапазон от 525-550 базисни пункта.

В предишното покачванията на лихвените проценти от страна на Фед са водили до волатилност на пазара на Биткойн към решенията на FOMC. Тази наклонност обаче понижа през 2023 година заради оптимизма за евентуални корекции на паричната политика, като да вземем за пример понижаване на лихвените проценти или паузи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР