Биткойн и другите криптовалути отбелязаха забележителен ръст в сряда на

...
Биткойн и другите криптовалути отбелязаха забележителен ръст в сряда на
Коментари Харесай

Биткойн достигна $29,000: Бум на криптовалутите след намесата на институциите

Биткойн и другите криптовалути означиха незабравим растеж в сряда на фона на възходящото неспокойствие към евентуалното присъединяване на известни финансови институции в крипто промишлеността.

Стойността на Биткойн се увеличи с 8% през последните 24 часа, достигайки $28,900, отбелязвайки най-високата точка от началото на май.

Положителните настроения към криптовалутите бяха подсилени от неотдавнашното пускане на EDX Markets – нова крипто борса, подкрепена от група обичайни компании от Уолстрийт, в това число Charles Schwab и Citadel Securities.

Тази борса стартира работа във вторник и понастоящем реализира търговия с Биткойн , Етериум , Лайткойн и Биткойн Кеш .

Въвеждането на тази борса служи като още една индикация за институционалния интерес към криптовалутите , откакто предходната седмица BlackRock (BLK) подаде заявление до регулаторните органи за основаване на борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

Очакването на утвърждението на Биткойн ETF на BlackRock и слуховете към евентуалното заявление на Fidelity за сходен ETF способстваха за постоянното възходящо придвижване на Биткойн от началото на седмицата, както акцентира Юя Хасегава, анализатор в крипто борсата Bitbank, в известие от сряда.

В допълнение към Биткойн, Етериум – втората по величина криптовалута – нарастна с 5% до $1,810. Други по-малки криптовалути, известни още като алткойни, означиха прогресивен подтик, като Cardano записва нарастване от към 8%, а Polygon се увеличи с 6.7%. Dogecoin също набъбна с 3.6%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР