Биткойн (BTC) преживя забележителен спад, като от скорошния исторически връх

...
Биткойн (BTC) преживя забележителен спад, като от скорошния исторически връх
Коментари Харесай

Алткойн сезонът наближава – ето кога може да го очакваме

Биткойн (BTC) претърпя незабравим спад, като от скорошния исторически връх от $69,320 на 5 март падна до $67,500 все още на писане на публикацията.

За разлика от тях, различните криптовалути, изключително меме монетите и тези, тематично свързани с изкуствения разсъдък (AI), демонстрираха по-силно показване спрямо BTC през последната седмица, предизвиквайки полемики за евентуалното настъпване на “ “.

През последните три месеца общата пазарна капитализация на алткойните е повишена с почти 64%, от $696 милиарда до $1.17 трилиона към 8 март. Това показване леко изпреварва Биткойн, който набъбна с 56% през същия интервал, което демонстрира възходящ интерес на вложителите към различните криптовалути.

Значителни облаги се следят измежду алткойните с огромна капитализация, изключително меме монетите и токените на тематика изкуствен интелект, което подсказва за началото на алткойн сезона. Меме токени като Dogecoin ( DOGE ) и Shiba Inu ( SHIB ), дружно с по-нови токени като Pepe ( PEPE ), Bonk ( BONK ) и Dogwifhat ( WIF ), означиха обилни облаги през миналата седмица. По сходен метод токените в границите на екосистемата на изкуствения разсъдък, в това число Fetch.ai ( FET ), Synesis One (SNS), SingularityNET ( AGIX ) и Theta Network ( THETA ), също означиха обилни нараствания на цените.

Въпреки мощното показване на алткойните е рано да се афишира началото на въпросният сезон. Индексът, отчитащ вероятността за алткойн сезон, който мери представянето на 50-те най-големи алткойна по отношение на BTC през последните 90 дни, демонстрира, че алткойн сезонът към момента не се е материализирал изцяло. Макар че през последните дни показателят сподели усъвършенстване, той остава под прага, показващ настъпването му.

Въпреки това някои анализатори, като да вземем за пример тези от K33 Research, чакат скорошна смяна в пазарната динамичност. Те направиха паралели сред актуалната обстановка и бичия интервал на алткойните през 2020 година, като допускат, че в близко бъдеще алткойните може да стартират да превъзхождат Биткойн.

Независимият анализатор CrediBULL обрисува евентуални сюжети за представянето на Биткойн и въздействието му върху алткойните, като допуска, че те могат да се покачат след интервал на консолидация или отменяне от страна на Биткойн.

Въпреки това мненията измежду представителите на промишлеността се разграничават във връзка с времето на сезона на алткойните. Докато някои от тях, като Майкъл ван де Поуп, считат , че към момента има място за напредък на алткойните, преди да доближат върховете, следени през 2021 година, други, като създателя на Cardano Чарлз Хоскинсън, допускат, че алткойн сезонът ще стартира, откакто бъдат реализирани съответни стадии, като да вземем за пример DOGE да надмине ADA по пазарна капитализация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР