Битката за Киев продължава. Хората са призовани да си останат

...
Битката за Киев продължава. Хората са призовани да си останат
Коментари Харесай

Трети ден война: Ракета удари блок в Киев, ранени деца, Зеленски отказа евакуация


Битката за Киев продължава. Хората са призовани да си останат по домовете. Има данни за гърмежи, сражения и улични боеве и даже ранени деца. Ракета удари жилищен блок. Съобщава се за обстрел на Русия в няколко украински града.

Крилата ракета удари жилищна постройка в Киев тази заран. Не се оповестява за жертви. Обстрел с ракети има и в няколко други украински града. Нощта е напрегната поради непрестанните гърмежи и за нашите сънародници в украинската столица.

Нашият екип в Киев оповестява за нови сирени, пукотевица и детонации. Специалните ни пратеници са в бомбоубежище.

Украинският президент е отказал на Вашингтон да бъде евакуиран и остава в Киев.

„ Добро утро на всички украинци! Напоследък в интернет има доста подправена информация, че приканвам нашата войска да смъкна оръжие и да се изтегля. Слушайте - тук съм. Няма да свалим оръжията. Ще защитим страната си. Защото нашето оръжие е нашата истина. И истината е, че това е нашата земя, нашата страна, нашите деца. И ние ще защитим всичко това. Слава на Украйна “, съобщи Володимир Зеленски.

Въоръжените сили на Украйна настояват, че са отблъснали всички нападения на врага през нощта.

„ Внимавайте за провокатори и хора, които маркират цели. Моля ви, пазете се и отидете в укритията. Няма нито един високомерен регионален град. Да живее Украйна “, съобщи кметът на Киев Витали Кличко.

От другата страна Русия разгласи, че е превзела югоизточния град Мелитопол. Има индикации за идни договаряния, само че към този момент няма нищо ясно. Москва упорства украинците да смъкват оръжията, с цел да има сходни диалози.

„ Що се отнася до съветската страна, може да взе участие и делегация с представители на Министерството на външните работи, Министерството на защитата и на Кремъл “, съобщи Мария Захаров, представител на МвнР на Русия.

В обществените мрежи се появи фотография на бебе, което е било родено на една от метростанциите през нощта.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР