Битката не е за това да се отсече нечия глава,

...
Битката не е за това да се отсече нечия глава,
Коментари Харесай

Станишев: Прекият избор на лидер в БСП е авантюра

Битката не е за това да се отсече нечия глава, в тази ситуация на ръководителя на Националния съвет Корнелия Нинова. Спорът е за политическата линия на партията, по какъв начин тя действа, каква е нейната вътрешна народна власт. Това съобщи в предаването " Неделя 150 " президентът на ПЕС Сергей Станишев.

" Весела Лечева и Румен Овчаров развиват едни и същи тези по едни и същи опорни точки. Те надали са новите лица на Българска социалистическа партия ", сподели Станишев във връзка рецензията към позициите му от гостувалата преди него в студиото на БНР Лечева и Овчаров, който пък бе посетител в предаване на БТВ.

Станишев акцентира, че въпросът е за това каква партия да бъде Българска социалистическа партия, дали да бъде социалистическа по идеология и проевропейска като политика.

Левият консерватизъм е дървено желязо, разногласието е дали Българска социалистическа партия остава социалистическа, посочи Сергей Станишев. Според президента на ПЕС в последните години социалистическата партия  е навлязла на територията на националистите. Когато има менте, хората ще предпочетат оригинала, уточни Станишев и изясни по този начин втория мандат в Европарламента, извоюван от Вътрешна македонска революционна организация.

Станишев акцентира, че по време на обиколките му из страната по време на предизборната акция, хората са го питали за какво депутатите от Българска социалистическа партия не са в Народното събрание.

Президентът на ПЕС отговори и на въпроси, свързани с опцията водачът на Българска социалистическа партия да бъде избиран директно от цялата партия.

Прекият избор слага водача над конгреса, над партията, а при властническия жанр на Нинова, желанието за сходен избор поражда опозиция, счита Сергей Станишев. Той предизвести, че откриването на процедура за избор на ръководител на партията без тя да има лист на гласоподавателите и своя ЦИК, без да има ясни правила, това е вътрешна случка.

В Българска социалистическа партия тежко е нарушен вътрешният разговор. Докато не стартираме да чуваме другите отзиви, в случай че не можеш да осигуриш мир в личната си партия, по какъв начин ще го осигуриш в страната? Докато не решим въпросите си и не прекратим войната между тях, никой няма да ни повери управлението на страната, акцентира Сергей Станишев.

Запитан желае ли още веднъж да е водач на Българска социалистическа партия, Станишев цитира остарялата поговорка, че не може да влезеш два пъти в една река.

Станишев посочи, че постоянно е бил подготвен да беседва с всеки.

Ако аз съм уволнил Нинова от зам.-министър, аз също по този начин й подадох ръка в Българска социалистическа партия, което докара и до избора й за ръководител, сподели Станишев.

 

Източник: Епицентър. бг
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР