Бирата е сред най-популярните алкохолни напитки и макар да се

...
Бирата е сред най-популярните алкохолни напитки и макар да се
Коментари Харесай

Какво се случва, ако пиете бира всеки ден

Бирата е измежду най-популярните алкохолни питиета и въпреки да се пие главно през топлите месеци, много хора не се отхвърлят от нея и през по-студените дни. Тя има едва наличие на алкохол и е желана за освобождение от напрежението и разхлаждане, защото е най-вкусна студена. Освен това е измежду най-евтините напитки, тъй че всеобщо е употребявана по заведенията.

И въпреки всичко, даже с малко алкохол, одобрявана непрекъснато и в по-големи количества, тази напитка не е по никакъв начин безобидна и може да докара до:

Бирено коремче

Ако се пробвате да следите храненето си и да пазите форма, то би трябвало много да внимавате с бирата. Една халба от пенливата течност съдържа почти 150 калории и с увеличение на количеството алкохол броят на калориите се усилва. Малцина се задоволяват с една бутилка бира, което води до банкет на много непотребни калории. Калориите в алкохола се разграничават доста от това, което получавате от храните. И още по-лошото е, че пенливата течност незабавно се отразява на талията. Натрупването на мазнини в региона на корема е рисково за сърцето и кръвното, а също така е доста мъчно да се отървете след това от непотребната плът в тази област. Затова, в случай че сте почитатели на бирата, се придържайте до една чаша при консумация.

Може да навреди на здравето ви

Няколко изследвания настояват, че пиенето на бира е потребно за здравето на сърцето, само че това може незабавно да се обърне, в случай че надвишите лимита. Повишения банкет на течността може да повреди сърдечния мускул, увеличавайки риска от инсулт, високо кръвно налягане, диабет вид 2 и предсърдно мъждене. Рискът е даже по-висок при тези, които пият бира два пъти седмично спрямо тези, които я гълтам всекидневно. Това се дължи на неочаквани съмнения в равнището на кръвното налягане.

Може да окаже отрицателно въздействие на бъбреците ви

Две питиета дневно за мъже и една за дами се смятат за умерено пиянство. Излизането оттатък тази граница може да има нездравословни последствия. Пиенето на бира с високо наличие на алкохол може да ви изложи на риск от хипертония и бъбречни болести. Това е по този начин, тъй като бирата е диуретик и би могла да натовари в допълнение бъбреците ви. Това също може да докара до дехидратация и може да наруши електролитния баланс на тялото. В дълготраен проект може да повреди бъбреците ви, което да докара до камъни в бъбреците или бъбречна непълнота.

Може да докара до недостиг на някои витамини

Редовният банкет на бира може да увеличи нуждата на организма от някои витамини и минерали. Когато тези условия не бъдат изпълнени, това ще стартира да се отразява на цялостното ви здраве. За да метаболизира алкохола, тялото ни се нуждае от спомагателни хранителни субстанции като някои витамини от групата В. Лесно можете да си набавите питателните субстанции от ежедневната диета, само че тялото би трябвало да работи интензивно, с цел да ги усвои, с цел да отговори на несъразмерната потребност. В дълготраен проект това може да докара до дефицит на витамини и даже да наруши вътрешната функционалност на организма.

Може да навреди на съня ви

Алкохолът и спокойният нощен сън не вървят ръка за ръка. Резултати от някои изследвания демонстрират, че пиенето на бира сигурно може да помогне на човек да заспи бързо, само че това не трае дълго. Сънят с бързо придвижване на очите (REM), който е фаза на бездънен сън, се случва единствено за към 90 минути откакто се унесете. След това сънят е нарушен след банкет на алкохол, което на другия ден се отразява на цялостната ви работливост и тонус. В реалност алкохолът нарушава както съня, по този начин и настроението ви. Някои хора даже страдат от нощно бодърствуване заради несъразмерен банкет на алкохол, написа Tialoto.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР