Бира с името НАТО, изписано огледално, се продава като топъл

...
Бира с името НАТО, изписано огледално, се продава като топъл
Коментари Харесай

Финландска пивоварна направи фурор на пазара с "натовска" бира

Бира с името НАТО, изписано огледално, се продава като топъл самун във Финландия, откакто страната подаде публично молба за участие в Северноатлантическия алианс, оповестява Евронюз.

Пивото се създава от пивоварна " Олаф Брюинг ", като изпълнителният шеф Петери Вантинен съобщи, че основаването на бирата е било стимулирано от " паниката от войната в Украйна " и последствията от нея за Финландия. По думите му новото пенливо пиво е " с усет на сигурност, с нотка на независимост ".

Името на бирата е игра на думи с финландския израз " Otan olutta ", който значи " Ще пия бира ", и френското редуциране на НАТО - " OTAN ".

Тази седмица в магазина на " Олаф Брюинг " се извиха опашки от купувачи, опитващи да се снабдят с кенове от тази бира. Някои даже пътуват от други градове на стотици километри, с цел да чакат на опашка с вярата да се снабдят с скъпата напитка.

Това може би не е изненада, като се има поради, че финландците употребяват към 74 литра бира на човек годишно - почти толкоз, колкото е процентът на хората, подкрепили кандидатурата за участие в НАТО тази седмица.

" Единственото паническо пазаруване във Финландия е за тази бира ", отбелязва Вантинен.

Досега от пивоварната са изпратили към 8000 литра от бирата в кутии до супермаркетите, само че от идната седмица ще си партнират с двете най-големи финландски вериги за търговия на дребно и ще заредят магазини в цялата страна, като ще се предлага и разфасовка в бутилки.

" Бирата се популяризира по рафтовете и има доста позитивни мнения. Мисля, че би трябвало да е по този начин, тъй като тази пролет беше изпълнена с мрак и това може би просто предложи на хората нещо позитивно ", изяснява Петери Вантинен.

" Не сме доста съществени, рицарят на етикета е подигравка, просто желаеме да отбележим, че финландската сигурност става малко по-добра, а посланието е нещо, с което хората в действителност се свързват ", добавя още 42-годишният Вантинен,.

Финландските пивовари като цяло не са непознати на странните бирени трикове. През юли 2018 година пивоварната компания Rock Paper Scissors Brewing Company в Куопио пусна на пазара бира, наречена " Let`s Settle This Like Adults " ( " Да уредим това като възрастни " ), с цел да съвпадне с провеждащата се по това време в Хелзинки среща на върха сред Доналд Тръмп и Владимир Путин.

А през ноември 2018 година Tornion Panimo изпрати незабавни доставки на особено приготвена бира Peacemaker Arctic Pilsner в Северна Норвегия, където десетки хиляди чиновници на НАТО участваха в интервенцията Trident Juncture, ако бойците пресушат питейните заведения.

По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР