Биоразнообразието, или съвкупността от всички форми на живот на планетата,

...
Биоразнообразието, или съвкупността от всички форми на живот на планетата,
Коментари Харесай

ЕП предлага 10% от следващия дългосрочен бюджет да отиде за опазване на биоразнообразието

Биоразнообразието, или съвкупността от всички форми на живот на планетата, понижава в последните години с тревожни темпове. Една от основните аргументи е активността на хората, които трансформират метода на потребление на земи и унищожават местообитания, замърсяват въздуха, океана и сушата и способстват с излъчванията си за промени в климата. Европейският парламент приканва за приемането на обвързващи цели както на локално, по този начин и на световно равнище, за се засилят упоритостите за запазване и възобновяване на биоразнообразието.

Според тях естествените естествени зони би трябвало да покриват най-малко 30% от европейската територия до 2030 година, а нарушените екосистеми би трябвало да бъдат възобновени. За да се обезпечат задоволително средства, Народното събрание предлага 10% от идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз да бъдат заделени за запазване на биоразнообразието.

На 16 януари евродепутатите призоват в резолюция за реализиране на международни договорености, включващи обвързващи цели за прекратяване на загубата на биоразнообразие. Такова съглашение следва да бъде реализирано на конференция на Организация на обединените нации в Китай през октомври 2020 година

Депутатите желаят Европейски Съюз да поеме водеща роля и да заложи като цел най-малко 30% от територията на Европейски Съюз да се състои от естествени естествени зони до 2030 година Парламентът упорства също по този начин опазването на биоразнообразието да бъде вземано поради при провеждането на всички политики на Европейски Съюз.

Биоразнообразието обгръща всички форми на живот на Земята с цялото разнообразие на типове, генетични вариации и взаимоотношението сред тези форми на живот в комплицирани екосистеми. В отчет на Организация на обединените нации от 2019 година учените предизвестяват, че към един милион типа от всички общо към 8 милиона съществуващи типа на Земята са застрашени с изгубване, като за доста типове това може да се случи в границите на десетилетия. Някои откриватели даже считат, че се намираме в средата на шестото всеобщо измиране на типове в историята на нашата планета. При предходните всеобщи измирания са изчезвали сред 60% и 95% от съществуващите типове. На екосистемите им е нужно милиони години да се възстановят.

Ако екосистемите действат обикновено, те ни обезпечават доста от нещата, които одобряваме за даденост. Растенията улавят и трансформират силата на Слънцето, като по този метод я вършат налична за другите форми на живот. Бактериите и други организми разграждат органичната материя на хранителни субстанции в почвата, от които се възползват растенията. Животните опрашители имат основна роля за възпроизводството на доста култури. Растенията и океаните всмукват огромна част от излъчванията на парникови газове.

На процедура биоразнообразието ни обезпечава чист въздух, прясна вода, качествени почви и благосъстояние от хранителни култури. То ни оказва помощ да се борим с измененията в климата и да се приспособяваме към тях, както и да понижим рисковете от естествени бедствия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР