Биолози от Австралия и САЩ, изучавайки протеомите (общия брой протеини,

...
Биолози от Австралия и САЩ, изучавайки протеомите (общия брой протеини,
Коментари Харесай

Учени: От 25 000 г. в Източна Азия имат имунитет към коронавирусите

Биолози от Австралия и Съединени американски щати, изучавайки протеомите (общия брой протеини, генерирани от гените) на разнообразни нации по света, са разкрили протеини, характерни за коронавирусите в популацията на Източна Азия.
Използвайки метода за преброяване на генерации протеини, учените са открили, че акомодацията към е почнала преди 25 000 години. Резултатите от проучването са оповестени в bioRxiv, съобщи БГНЕС.
 Учени: Имунитетът след преболедуване на ковид може да пази някои хора с години Учени: Имунитетът след преболедуване на ковид може да пази някои хора с години
След преболедуване от ковид някои хора могат да изградят против него имунитет, който да ги пази с години. Това сочи ново изследване...
По време на еволюционната история съставът на протеините във всяка човешка популация се е трансформирал. Тъй като протеините физически взаимодействат с вирусите, постъпващи в тялото, след всяка вирусна зараза протеините, характерни за избран патоген, се задържат в протеома на популацията.
Изследователи от Университета в Аделаида, Австралия, Австралийския народен университет и Университета на Аризона в Съединени американски щати са изследвали протеомите на 26 разнообразни популации от хора от пет континента и са подбрали протеини, които взаимодействат мощно с коронавирусите (CoV-VIP) - тези, които вземат участие в имунитета или се употребяват от вирусите за хващане на клетките притежател.
През последните две десетилетия са предизвикали три огромни огнища: тежък изострен респираторен синдром SARS в Китай през 2002 година, близкоизточния респираторен синдром MERS през 2013 година в Саудитска Арабия и актуалната пандемия от COVID-19.
Известно е, че вирусни епидемии се следят постоянно през цялата човешка история. Съвременните проучвателен способи дават опция да се откри какъв тип вируси са били и каква диря са оставили върху наследствената биологична памет на популациите. Учените са разкрили в източните азиатци неповторим набор от 42 CoV-VIP, характерни за коронавирусите, настоящи против тази група патогени три пъти по-активно от други протеини. Възрастта на най-древния CoV-VIP е оценена от създателите на 900 генерации. Преведено в години, това значи, че адаптивната реакция към коронавирусите, отразена в еволюцията на протеините, се появява за първи път измежду популацията на района преди към 25 000 години и по-късно се обновява няколко пъти.
 Кои хора не могат да се заразят с COVID-19? Кои хора не могат да се заразят с COVID-19?
Колкото и чужд да е новият вирус COVID-19, към този момент се появяват и първите позитивни изводи на експертите. Те са свързани с про...
Според създателите е в тази част на света се появяват постоянно в интервал от 25 до 5 000 години, вследствие на което измежду популацията се е формирал избран унаследен имунитет.
" Нашите резултати акцентират нуждата от включване на еволюционни геномни подходи в общоприетите протоколи за медицински проучвания. Чрез откриване на " идентичността " на античните патогенни врагове, тези способи усъвършенстват способността на учените да предсказват, и по този метод да предотвратяват, бъдещи епидемии ", означават откривателите в своя отчет.
Авторите се надяват, че откритите от тях популационни разлики по отношение на новата коронавирусна зараза ще оказват помощ за създаване на вярната епидемиологична тактика, ориентиране на разпределението на имунизациите и поправяне на методите на лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР