Биолози и психолози установиха, че хората, чиито задачи са планирани

...
Биолози и психолози установиха, че хората, чиито задачи са планирани
Коментари Харесай

Импулсивните хора са по-щастливи от тези, които си правят планове

Биолози и психолози откриха, че хората, чиито задания са планувани авансово, в края на краищата ще се окажат по-малко щастливи след осъществяването им спрямо тези, чиито проекти пораждат и се реализират непринудено, заяви Лайф като цитира Сайънс алърт.

Учени от университета на Охайо направили проучване, с цел да потвърдят тази догадка. То обхванало 163-ма студенти, които били разграничени на две групи. На участниците в първата група бил възложен предполагаем календар с курсове и разнообразни действия, до момента в който участниците във втората група получили само спонтанни тестови задания, свързани да вземем за пример с пиянство на кафе или ястие на сладолед.

След като следили един месец участниците, учените установили, че студентите от втората група, на които били предоставени спонтанни задания, били по-щастливи от студентите от първата група.

По мнението на учените, спонтанността разрешава по-позитивно да преживееш събития в живота си и да подредиш обществената си интензивност, изхождайки от позитивните възгледи за живота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР