Биофизикът и експерт от работната група на Националната технологична инициатива

...
Биофизикът и експерт от работната група на Националната технологична инициатива
Коментари Харесай

Експерт посочи опасностите от прием на големи дози витамин С

Биофизикът и специалист от работната група на Националната софтуерна самодейност (НТИ) "Healthnet " Андрей Ломоносов уточни, че при банкет на витамин С могат да се появят съществени странични резултати.
Той означи, че няма научни доказателства за успеваемостта на огромни дози витамин С при ковид. В същото време такава добавка може да бъде рискова за стомашно-чревния тракт.
"Приемането на витамина в доза, по-висока от безвредната, може да докара до странични резултати. Сред тях са нарушение на стомашно-чревния тракт, киселини и други Също по този начин, използването на високи дози витамин С за дълго време способства за по-бързото формиране на бъбреците камъни в бъбреците. Това е значимо да се знае за хората, които са предразположени към това заболяване. При банкет на витамин С дружно с желязо е допустимо и струпване на желязо в организма.
Ломоносов означи също, че витамин С е в действителност ефикасен при настинки, само че даже и в този случай дозата би трябвало да се усилва последователно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР