Билките, които се използват за лечение на чернодробно заболяване, най-често

...
Билките, които се използват за лечение на чернодробно заболяване, най-често
Коментари Харесай

Троскот при безплодие и чернодробни заболявания

Билките, които се употребяват за лекуване на чернодробно заболяване, най-често подтикват функционалността на черния дроб, успокояват болката работят противовъзпалително. Растенията, които се използват, колкото и потребни да са, наложително се пият под лекарски надзор.

Плавунът е една от билките, които е извънредно ефикасна при инфектиране на черния дроб, растението оказва помощ при цироза, рак. За да си приготвите отвара са ви нужни 1 ч.л. от билката и 250 мл вода.

Плавунът не се вари, а единствено се попарва – заливате билката с врялата вода и го оставяте за десетина минути да се накисне.

След това прецеждате сместа и пиете заран на глътки, преди закуска. Количеството за деня е единствено една чаша, в случай че нямате цироза или рак на черния дроб – тогава изпивайте по две чаши.

Друга потребна и ефикасна билка при чернодробни болести е троскотът – оказва помощ и при цироза. Той е сполучлив и при други положения – работи пикочогонно и напълно леко слабително. Препоръчва се да се приема още при пясък или камъни в бъбреците, възпалена простата, проблеми с червата или стомаха.

 Ползи от Троскот

Препоръчва се и за филтриране на кръвта – в българската национална медицина се употребява за лекуване на подагра, ревматизъм, кашлица. Твърди се, че отварата от троскот може да лекува и неплодородие. Може да бъде употребен и външно – под формата на лапи.

За лекуване на камъни в бъбреците се предлагат огромни количества чай от троскот. Можете да си извършите и запарка от шипки и троскот – смесете чаша зрели шипки, 1 к.ч. нарязани корени от троскот и 6 -7 ореха.

Сложете всичко в подобаващ съд, като орехите би трябвало да чукнете, с цел да се пропукат. Залейте всичко това с два литра вода и оставете да заври, откакто водата остане половин литър, отдръпнете. Прецедете и пийте по една кафена чаша, откакто сте се нахранили, два пъти на ден.

Чаят от троскот се подготвя с 2 с.л. от билката. Добавете ги в половин литър и варете пет минути, след което би трябвало да прецедите. Пие се на три равни дози преди храна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР