Билки и растения за енергия, които са по-добри от кафето.

...
Билки и растения за енергия, които са по-добри от кафето.
Коментари Харесай

Билки и растения за енергия, които са по-добри от кафето

Билки и растения за сила, които са по-добри от кафето. Ако търсите способи да повишите енергийните си равнища, евентуално употребявате кафе. Топла чаша кафе може да направи чудеса в стартирането на новия ден, изключително в случай че обичате да си поспивате.

Кафето обаче постоянно може да аргументи енергиен срив в границите на часове след първата ви глътка. А това може да ви накара да се почувствате още по-изтощени от преди. Ако се чувствате изтощени и се борите да останете будни, билковите добавки може да ви дадат по-здравословна и по-дълготрайна опция за повишение на енергийните ви равнища.

Ще разгледаме кои са най-хубавите билки, гъби и растения за естествено увеличение на силата. Ще забележим какви са техните изгоди за здравето. И по какъв начин те може да допринесат за вашето физическо показване, психическо здраве и изцяло богатство.

Как работи кафето?

 Кафе - 10 неща които не знаете за кафето

Преди да навлезем в това кои билки могат най-добре да поддържат естествената сила, значимо е да разберем по какъв начин работи кафето в тялото. И по какъв начин енергизиращите механизми на тази напитка се разграничават от другите възможности?

Енергизиращите качества на кафето идват от едно от главните му съединения – кофеинът . Кофеинът е стимулант, който задейства централната нервна система и мозъка ви, с цел да помогне за повишение на възприятието за сила и зоркост.

Когато пиете кафе или други източници на кофеин, кофеинът навлиза в кръвта ви посредством бързо асимилиране в червата. А по-късно бързо се придвижва до мозъка. Там той подтиква равнищата на нервната интензивност. Също по този начин покачва равнищата на избрани хормони – като кортизол и адреналин – с цел да усили възприятието на бодрост.

…билки и растения за сила

Въпреки това, главният енергизиращ механизъм на кофеина е в блокирането на невротрансмитера, който ни прави изтощени: аденозин .

Твърде многото кафе може да повлияе отрицателно на качеството на съня, равнищата на кръвната захар и реакцията на стрес. В кратковременен проект кафето може да аргументи скок на кръвното ви налягане и сърдечната периодичност и може да ви накара да се чувствате нервни заради нарасналите равнища на хормона на напрежението.

Какво предизвиква срив в силата след приема на кафе?

 Какво предизвиква срив в силата след приема на кафе

Отговорът се крие в аденозина – съединяване, което мозъкът ви създава, с цел да ви измори. За да понижи възприятието на отмалялост и да има енергизиращ резултат, кофеинът се свързва с аденозиновите рецептори в мозъка ви, като блокира свързването на самия аденозин. Това обаче не значи, че мозъкът ви стопира да създава аденозин.

Обикновено аденозинът се създава непрестанно през целия ден. Той се натрупва постепенно в нервната ви система и стартирате да се уморявате от ден на ден и повече денем. В последна сметка ще бъдете толкоз изтощени, че ще желаете да спите. Когато спите, тези аденозинови молекули се разграждат, като цикълът ще стартира изначало на идващия ден.

Този цикъл на аденозина е значима част от вашия циркаден темп, който е биологичният часовник. Той ви споделя по кое време да се разсъните, по кое време да се почувствате сънливи, по кое време да ядете и доста повече.

Ако пиете доста кафе, аденозинът може да се натрупа в мозъка ви, без да се прикрепи към неговите рецептори на нервните кафези. В последна сметка аденозинът наводнява тези рецептори. А когато кофеинът изчезне, рецепторите са към този момент свободни.

Билките могат да бъдат чудесна опция на кафето. Те може да обезпечат енергизиращ подтик без някои от неприятните странични резултати на прекомерно многото кофеин.

Зелен чай Матча – билки и растения за сила, които са по-добри от кафето

 Зелен чай Матча - билки и растения за сила, които са по-добри от кафето

Зеленият чай Матча е вековно средство за покачване на духа. Билката може да ви зареди с полифеноли, антиоксиданти, хлорофил и L-теанин. Така ще насърчи цялостното богатство и ще ви помогне да се чувствате добре през целия ден.

Той е богат на катехини, тип фенолни растителни съединения, които естествено участват в листата на чаеното растение. Катехините могат да имат няколко удобни резултата върху човешкото здраве, с цел да поддържат естествения енергиен баланс.

Освен това зеленият чай матча съдържа L-теанин, аминокиселина, която оказва помощ да се придаде неповторим, негорчив усет на чая. Поради развъждането на сянка на растенията, предопределени за произвеждане на матча, L-теанинът не се разгражда и се резервира. Относително високото наличие на L-теанин в чая матча може да помогне за възстановяване на концентрацията и цялостното здраве.

Лъвска грива , Hericium erinaceus

 Лъвска грива, Hericium erinaceus

Гъбата лъвска грива е много неповторима. Тя съдържа няколко потребни за здравето субстанции, в това число антиоксиданти и бета-глюкани. Тези съединения имат енергизиращи резултати, които могат да ви оказват помощ да се чувствате сносно денем.

Лъвската грива е постоянно срещана под формата на прахуляк и добавки, макар че някои хора я ядат сурова, изсушена или даже приготвена на чай.

Ашваганда , Withania somnifera

 Ашваганда, Withania somnifera

Ашваганда е билков шубрак, който може да бъде открит в Югоизточна Азия, Индия и Африка. Това потребно растение има подмладяващ резултат.

Аюрведичната медицина е присъединила тази билка в практиките си от хиляди години. Компонентите на корена, листата и плодовете на ашваганда могат да оказват помощ за поощряване на салдото сред мозъка, тялото и духа.

Ашваганда е адаптоген , което значи, че може да ви помогне да се чувствате по-спокойни по време на стрес . Когато изпитвате стрес, вашите надбъбречни жлези създават хормона на напрежението кортизол, с цел да модулират реакцията ви.

Като адаптогенна билка, ашваганда може да помогне за поддържане на здравословни равнища на кортизол. Това ще ви върне тонуса и ще насърчи възприятието за успокоение.

Мака , Lepidium meyenii – билки и растения за сила, които са по-добри от кафето

 Мака, Lepidium meyenii - билки и растения за сила, които са по-добри от кафето

Мака е билка, чиито корени добиват от ден на ден известност. Позната е и под името перуански женшен. Растението е богато на хранителни субстанции, които могат да оказват помощ на тялото ви да реагира по-ефективно на напрежението. Тоова растение се смята за адаптогенна билка като ашваганда.

Богатите на хранителни субстанции корени са идеални за естествено допълнение на енергийните ви равнища. Маката може да ви накара да се почувствате освежени и подготвени за дневните задания.

Родиола, Rhodiola rosea

 Родиола, Rhodiola rosea

Родиолата е билка, произхождаща от Европа и Азия. Позната е и под името златен корен , която обичайните медицински системи са присъединили в практиките си от години заради резултатите й за балансиране на напрежението.

Родиола поддържа здравословни равнища на кортизол, което може да ви помогне да се чувствате по-спокойни и по-малко изтощени. Освен това, тази билка може да помогне за поощряване на издръжливостта, силата и умствения потенциал.

Женшен, Panax Ginseng – билки и растения за сила, които са по-добри от кафето

 Женшен, Panax Ginseng - билки и растения за сила, които са по-добри от кафето

Традиционната китайска медицина включва женшена в своите практики от години заради гинзенозидите в тази билка. Те са главната съставна част, която може да донесе доста разнообразни изгоди за здравето.

Гинзенозидите могат да повлияят на вашите енергийни равнища, централизация, физическо показване и въодушевление. Като подобен, женшена е естествена билка, която може да ви помогне да се справите добре с енергийното показване.

Как може да включите билките във вашето всекидневие?

Можете да включите енергизиращите билки в всекидневието ви посредством прахове, тинктури, капсули или добавки. Добавянето на прахове в смутита е апетитен метод да получите натурален подтик на сила от обичаната си напитка. Освен това можете да приемате хранителна добавка, което е елементарен метод да включите билките в всекидневието си.

Билките са здравословна естествена опция на кафето като средство, което да ви помогне да бъдете заредени с сила и да се справите добре с деня. Много разнообразни билки могат да предложат енергизиращ резултат без кофеиновия срив, който прави пиенето на кафе.

И в случай че казаните до момента билки и растения ви наподобяват екзотични, то постоянно може да се обърнете към билки, които порастват в България. Една такава е билката бабини зъби . Тя придава жизнеспособност, издръжливост и укрепва силите на организма.

През пролетта може да се снабдите с задоволително количество корен от глухарче . Ежедневният банкет на чай от корен от глухарче може да ви се отрази сносно във връзка с виталната сила. И да бъдете постоянно бодри и енергични!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР