Билката епимедиум, позната още като разгонен козел“, е сред най-популярните

...
Билката епимедиум, позната още като разгонен козел“, е сред най-популярните
Коментари Харесай

Билката, която ви гарантира сексуално щастие

Билката епимедиум , позната още като „ разгонен козел “, е измежду най-популярните стимуланти за повишение на половата потентност и либидо.

Eпимедиумът е прочут от хиляди години в Китай, където се е употребявал като дейно средство за лекуване на еректилна дисфункция и намалено полово либидо .

Билката съдържа веществото икарин, което оказва помощ за разширението на кръвоносните съдове. Така тя усилва притока на кръв и усъвършенства половата функционалност, сходно на някои медикаменти, употребявани при еректилна дисфункция.

" Разгоненият козел " съдържа също фитоестрогени – химикали, които работят ненапълно като хормона естроген. Поради тези аргументи билката е позната и като „ натуралната виагра “.  

 билка iStock

Освен като афродизиак, епимедиумът се употребява при болежка в колената, кръста и ставите по гърба. В допълнение билката усъвършенства костната компактност и мускулите.

Все отново препоръките на експертите са да се консултирате с доктор, преди да опитате добавката, тъй като дозата и продължителността на потреблението ѝ би трябвало да бъдат съобразени с самостоятелните ви потребности. 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР