Билингвизмът е термин, който буквално означава двуезичие, или иначе казано

...
Билингвизмът е термин, който буквално означава двуезичие, или иначе казано
Коментари Харесай

Билингвистичните деца имат тези 5 предимства пред останалите

Билингвизмът е термин, който безусловно значи двуезичие, или другояче казано - притежаване на два езика. Билингвистичните деца са тези, които приказват два езика изцяло свободно и еднообразно дейно, т.е. равнището им на познания по единия език не се разграничава от равнището им на познания по другия.

Причините за това децата в даден миг да овладеят два езика са разнородни. Въпреки това, най-често срещаните предпоставки са родители да са от разнообразни страни, да се реалокират в непозната страна, или да запишат детето на спомагателни уроци, като да вземем за пример такива за.

Но надалеч не е наложително детето да владее британски, с цел да се смята за билингвистично. Всяка композиция от два разнообразни езика се смята за билингвизъм. Такива образци може да са български и испански, португалски и китайски, както и доста други. Затова през днешния ден ще приказваме за преимуществата, с които тези деца разполагат пред останалите.

1. Билингвизмът дава на децата преимущество в университетските среди

Според голям брой изследвания, децата, които владеят два езика , имат мощно развити когнитивни умения, които надминават тези при техните връстници. Независимо от възрастта и академичното им равнище (детска градина, главно учебно заведение, гимназия), билингвистичните деца постоянно демонстрират по-добри резултати в редица предмети в сравнение с тези, които владеят единствено един език.

Когнитивните умения се показват в успеваемостта на детето на мислят сериозно и да вземат решение проблеми. Освен това двуезичните деца са доста обществени, положителни слушатели, грамотни и добре разпознават страстите. Всичко това, в композиция с усъвършенствана централизация, оказва въздействие върху университетските резултати на билингвистичните деца в тяхно преимущество.

2. Възприемчивост към непознати култури, обичаи и вероятности

На всички е известно, че светът през днешния ден предлага по-големи благоприятни условия, в сравнение с тези, които са съществували до момента и с които са разполагали предците ни. Границите на страните по света са по-отворени отвсякога и съвсем всички те са цялостни с задгранични студенти и емигранти , които са съумели да намерят по-голям комфорт за себе си и фамилията си.

Живеейки в подобен разнороден свят, заобиколени от хора с друга просвета, традиции и обичаи от нашите, с цел да живеем в естетика, е значимо да сме възприемчиви към техните разбирания и вероятност към света.

Билингвистичните деца разполагат тъкмо с това преимущество - по-голяма и сполучлива схватливост към тези с разнообразни разбирания от техните. Владеенето на втори език оказва помощ освен с проучването на тези култури, само че и способства с нови обществени знания към разнообразни способи на изложение , добити по време на диалози с чужденци.

3. По-лесно се научава нов, трети език

Чували ли сте, че владеенето на втори език оказва помощ и за научаването на трети? Може би звучи разумно и естествено, само че също така е доказано и от публични изследвания по тематиката. Истината е, че когато дете научи втори език , то усъвършенства цялостните си разбирания за това по какъв начин са структурирани езиците и набира опит в метода си на проучване.

Според същите изследвания, упоменати нагоре, двуезичието може да бъде изолирано като обособен причинно-следствен фактор, който усилва възможностите за сполучливо научаване на нов език . Това важи без значение какви разлики има сред обособените човеци - коефициент на просветеност, просветеност и други.

4. Двуезичието им оказва помощ да се оправят с доста задания едновременно

Когато едно дете владее два езика , то евентуално е предпоставено към обстановки, в които се постанова да се оправи с непознатия, а не родния си език. То непрекъснато превключва сред двата езика в съзнанието си, с цел да може да схване ситуацията по най-пълноценния вероятен метод. Някои назовават този развой “езиков мултитаскинг ” .

Според проучвания и опити с научна цел, билингвистичните деца са по-добри в “мултитаскинг ” , или другояче казано, в изпълняването на няколко задания по едно и също време , в сравнение с децата, които владеят единствено един език.

В изследванията са включени задания от друго естество, в това число такива за свързване на букви с принадлежности, както и на скотски звуци с съответния тип животно.

5. Справят се по-лесно по време на пътешествия

Напълно обикновено е децата, които владеят повече от един език , да се оправят по-лесно с друга конюнктура и да пътуват по-лесно отвън страната, когато създадем съпоставяне с други деца. Липсата на езикова преграда освен оказва помощ за общуването с други хора на основни места по време на път (летище, гара, ресторант), само че и усъвършенства самочувствието на детето.

Ако владее два езика, детето е по-вероятно да сътвори нови обществени контакти и да извлече оптималната изгода от пътешествието. Освен че ще може да схваща езика в другояче сложни за превъзмогване обстановки, то ще може да попие от локалната просвета, обичаи и традиции , и по този начин да си сътвори мемоари за цялостен живот.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР