Били Айлиш получи впечатляващите шест номинации за най-престижните музикални награди

...
Били Айлиш получи впечатляващите шест номинации за най-престижните музикални награди
Коментари Харесай

Били Айлиш гради своята Грами история

Били Айлиш получи впечатляващите шест номинации за най-престижните музикални награди – Грами, които ще бъдат раздадени за за 62-ри път на 26 януари 2020 година в Лос Анджелис.

17-годишната изпълнителка публично е най-младият актьор в историята на премиите Грами с номинации във всички водещи категории - Запис на годината; Албум на годината; Песен на годината; Най-добър нов актьор.

Били Айлиш е номинирана и за Най-добро соло осъществяване и Най-добър поп вокален албум.

По-рано тази година, изпълнителката, създател на песни и музикант дебютира под #1 в класацията Billboard 200 с първия си албум „ When We All Fall Asleep, Where Do We Go? “.

Тя закова и първия си #1 сингъл в Billboard Hot 100 с номинирания за Запис и Песен на годината сингъл “bad guy ”, който към този момент надвишава 3 милиарда стрийма в международен мащаб.

Албумът „ When We All Fall Asleep, Where Do We Go? “ е основан, продуциран и записан напълно от Били Айлиш и брат ѝ Финиъс в родния им дом в Лос Анджелис.

Записите на частите се случват в спалнята на Финиъс, като по-голямата част от 2018 година двамата прекарват на път в писане на песни, а след това доста дни и нощи будуват в студиото в дома си.

Самият Финиъс е с две номинации за Грами, едната от които в извънредно влиятелната категория Продуцент на годината.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР