Бил ли е член на БКП кандидатът за конституционен съдия,

...
Бил ли е член на БКП кандидатът за конституционен съдия,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Белазелков и сестра му са имотни крале на запорирани имоти

Бил ли е член на Българска комунистическа партия претендентът за парламентарен арбитър, препоръчан от парламентарната група на ПП-ДБ, Борислав Белазелков ппопита от трибуната водачът на групата на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

„ Интересно е дали Белазелков е бил член на Българска комунистическа партия, когато влиза в правосъдната система. За да станеш магистрат в годините на комунистическия режим, не беше допустимо без височайшата воля на комунистическата партия. Нещо повече – съгласно закона за устройството на съдилищата, работил по това време, с цел да стане арбитър, Белазелков е трябвало да има „ нужните политически качества “, сподели Йорданов.

В биографията си, подадена като част от нужната документи за кандидат-съдиите в Конституционен съд, Белазелков е показал, че е приключил право в Софийския университет през 1981 година, след това е бил правосъден претендент в Софийския градски съд. От 1984 до 1986 година Белазелков е бил съдия-изпълнител в Софийския областен съд, след това е арбитър там до 1992 година

Йорданов насочи и други рецензии към него – че пази ползите на кредитори и частните правосъдни реализатори, че дружно със сестра си, която е нотариус, са „ имотни крале “ на запорирани парцели, че е подкрепил предварителното освобождение на Джок Полфрийман, наказан за убийството на 20-годишния български студент Андрей Монов.

Днес в 14,30 часа Атанасова, Белазелков и третият претендент Цвета Рангелова – юрист и народен представител от „ Възраждане “, ще бъдат изслушани от конституционната комисия в Народното събрание. Към тях има и изпратени 23 въпроса от медии и адвокати.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР