Бил Гейтс разказа подробно за революционното изобретение. Основателят на Microsoft

...
Бил Гейтс разказа подробно за революционното изобретение. Основателят на Microsoft
Коментари Харесай

Мобилните телефони ще бъдат заменени с електронни татуировки, предсказа Бил Гейтс

Бил Гейтс описа в детайли за революционното откритие. Основателят на Microsoft залага на ново софтуерно развиване, което може да размени мобилните телефони с електронни татуировки, оповестява Еsoreiter.

Новото откритие се състои в създаването на електронна татуировка върху кожата, способна да събира и управлява медицински данни. Въпреки че устройството към момента е в прототипна фаза, Гейтс към този момент предвижда, че то ще бъде новото софтуерно събитие.

Устройството разрешава да се наблюдават и проучват витално значими индикатори, без потреблението на други устройства. Например, то ще може да мери кръвното налягане, сърдечната периодичност, количеството О2 в кръвта и т. н.

Освен това милиардерът твърди, че тази технология може да бъде от решаващо значение през идващите години, като се има поради, че за разлика от всяка една елементарна татуировка, тя ще комбинира мастилото с чипове и нанотехнологии, които създават електричество.

Изобретението също по този начин ще извършва и функционалности, които имат мобилните телефони и ще бъде оборудвано с дребни датчици и тракери...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР