Бил Брайсън кани над 90 популярни личности да разкажат за

...
Бил Брайсън кани над 90 популярни личности да разкажат за
Коментари Харесай

Бил Брайсън кани над 90 популярни личности да разкажат за нещо типично английско

Бил Брайсън кани над 90 известни персони да опишат за нещо типично британско, към което са изключително пристрастни. Резултатът от това е впечатляващият алманах „ Вечните облици на Англия ”
Много, безпределно доста са британските забележителности, които се радват на всеобщо внимание и удивление и предизвикат интереса на милиони туристи от целия свят. Какво въпреки всичко в тази страна я трансформира в толкоз неповторимо място? На този въпрос се пробва да откри отговор Бил Брайсън, един „ американец в Англия “, прочут със своите безпределно занимателни книги за пътешествия. В книгата „ Вечните облици на Англия “ той е събрал разказите на разнообразни значими публични персони, които са тяхното пояснение в обич към невероятните места, традициите и даже странностите, присъщи на англичаните.
 Излиза Последен вик в Сохо на Джон Гордън Брандън Излиза " Последен вик в Сохо " на Джон Гордън Брандън
Джон Гордън Брандън се подрежда измежду най-хубавите създатели от златната ера на английските престъпни романи. Той си печели многочислени...
Брайсън е ръководител на Кампанията за отбрана на британската провинция и това го предизвика за основаването на този впечатляващ алманах. Той не е просто прослава на британската провинция и не се концентрира единствено върху неописуемите пейзажи и превъзходни монументи, които отличават Англия от останалия свят. Много от създателите описват персонални истории или усещания, представяйки от друга вероятност своите британски облици: от табелите на кръчмите до пощенските кутии, от овощните градини до крайречните ливади и от провинциалния крикет до локалните шовинисти.
Събрани и редактирани от Брайсън, тези разкази ви водят на странствуване из британската провинция. Опознаваме разнообразни места благодарение на гидове, за които представянето е ненужно. Рок легендата Ерик Клептън си напомня детството и поразителния резултат върху него от възвишението Нюландс Корнър, артистът Кевин Спейси споделя за страстите от пътуването с лодка по каналите Кенет и Ейвън, ръгбистът Брайън Мур изяснява значимостта на спортните терени, комикът Тери Джоунс показва любовта си към парка „ Хампстед Хийт “, а неговият сътрудник от Монти Пайтън, Майкъл Пейлин, разказва до момента си със зъберите.
В есетата се споделя за всичко типично британско: горите и горските животни, храните, плажовете, спорта, изкуството, историята и безконечната тематика за диалог: изменчивото британско време. Всяко едно от тези есета е като малко украшение, очарователно единствено по себе си. Много от тях ще ви накарат да се отправите към дестинации, за които в никакъв случай не сте предполагали, че съществуват. Други ще ви върнат обратно във времето и ще ви напомнят от дълго време забравени даже от самите англичани места.
„ След трийсет години усърдно наблюдаване се научих да оценявам високо тези неща, което вършат Англия такава, каквато е – с други думи, единствена по рода си в целия свят – и разбрах, че колкото и особени да наподобяват на пръв взор, те в действителност са чудесни, да не кажа напряко възхитителни. Книгата, която държите в ръцете си, е книга за тези неща “. Това споделя във въведението Бил Брайсън. Доказателство за значимостта на тази книга е включването измежду създателите и на Негово кралско височество принцът на Уелс. Той написа предговора, в който споделя мнението си за значимостта на британската провинция.
 Излезе романът Стаено зло Излезе романът " Стаено зло "
На пръв взор всичко в живота на Лидия Фицсаймънс наподобява съвършено –тя е брачна половинка на почитан арбитър, майка на обичан наследник, стопан...
„ Вечните облици на Англия “ е забележителна сбирка от мемоари, усещания и прекарвания на известни персони в страната. Благодарение на тях ще оцените всички нейни хубости, даже мочурищата и буреносните облаци, ще се отдадете на носталгия и на дребните ежедневни удоволствия, които трансформират Англия в толкоз неповторимо място. Книгата ще въодушеви всеки да пътува до страната и да се запознае от близко с всички скъпи британски съкровища.
Бил Брайсън е извънредно известен със своите комични и ексцентрични описания на пътешествията си по света, които неотложно се трансформират в бестселъри.
Роден в Айова (САЩ), Брайсън избира Англия за своя втора татковина. Той живее и работи в Норфолк, почетен е с Ордена на Британската Империя за своя принос към литературата, а също и с премията “Джеймс Джойс ” на литературно-историческото сдружение на университета в Дъблин. Бивш ректор на университета в Дърам, в продължение на пет години Брайсън е началник на Кампанията за отбрана на британската провинция, както и почетен член на Кралското научно сдружение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР