Бихте ли заплатили сумата от 1 057 500 долара за

...
Бихте ли заплатили сумата от 1 057 500 долара за
Коментари Харесай

Оръжието на Хан Соло премина стойността от 1 милион долара

Бихте ли заплатили сумата от 1 057 500 $ за револвер от Първата Световна война? Дори и това да е Mauser C-96, който даже не е в истинската си настройка? Оказва се, че има задоволително луди фенове, които са наддавали гневно през предходната година. Предишният притежател е бил прочут трафикант и може би един от най-търсените хора в галактиката, прочут е с буйния си манталитет, както и заслуги в борбата против империята. Всичко това се случи преди доста години, в една вселена доста, доста далече…

Ако още не сте се досетили, става въпрос за един специфичен атрибут от филмовата площадка. Историята ни демонстрира, че въпросното оръжие е на Хан Соло и е оригиналът, употребен от 1977 година Тогава към момента никой не подозира, че този франчайз ще се трансформира в публична вяра, ще помогне на Джордж Лукас да се трансформира в същински милиардер и също така ще има причина да заплаща по 1% от франчайза си на Стивън Спилбърг.

Тази история също е очарователна. Докато Спилбърг и Лукас снимат своите първи филми „ E.T. “ и „ Star Wars “, двамата не били огромни оптимисти за лентите си. Спорейки чий филм ще бъде по-глупав, двамата се хващат на бас, че по-лошият сценарист и режисьор ще получи по 1% от приходите на по-добрия филм. И по този начин Спилбърг получава към милион $ на година, тъй като е направил един от най-качествените басове в историята.

Какво се случва с оръжието на известния Хан Соло, изигран в миналото от Харисън Форд. Въпросното оръжие е предоставено на търг, като предходната му цена за закупуване през 2018 година е 555 хиляди $. Въпросното е употребявано за снимането на кино лентата „ Завръщането на джедаите “ и се твърди, че точно Харисън Форд е правил някои корекции.

Във вселената на Star Wars това е BlasTech DL-44 Heavy Blaster и се счита за оръжие, употребяващо плазма, само че в това време е Маузер С96 със остаряла немска оптика, както и прикриване на светлината от картечница Маузер MG81. Карл Шмидт е шеф на оръжейницата в Лондон, виновна за основаването на множеството оръжия за  филми. През 1967 година ще направи оръжие за Франк Синатра, което да бъде употребявано в шпионския филм „ The Naked Runner “.

Именно Лукас и компания ще го потърсят да стартира да основава оръжието на бъдещето, останало в една далечна вселена от доста години обратно. Бластерът се завръща при него и е строшен. Карл съумява да го реставрира и да върне остарялата му популярност. Използва множеството истински елементи, само че за този артефакт е належащо да се набират и нови, които да го задържат крепко сраснат.

Маузери като този се появяват и в други филми, изключително при снимането на „ От Русия с обич “ и други филми на Клинт Ийстуд.

Оказва се, че сред 1896 и 1937 година точно този производител ще създаде към 1.1 милиона копия на 9 мм полуавтоматичен револвер с пълнител и специфична ръкохватка. Собственици ще бъдат хора като Уинстън Чърчил, Лорънс Арабски ще разполага с такова оръжие и ще го употребява по време на Първата Световна война, както и на Арабската гражданска война против Османската империя.

Някои от тези емблематични оръжия се оферират на търг и съумяват да покачат цената си неведнъж, само че точно оръжието на Хан Соло се оказва с двойно по-висока стойност, а след още едно десетилетие може да доближи нови висоти.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР