Бих приел повече сирийци, ако можех да се отърва от

...
Бих приел повече сирийци, ако можех да се отърва от
Коментари Харесай

Един германски кмет за българите и румънците в града му

" Бих приел повече сирийци, в случай че можех да се отърва от няколко източноевропейци ", сподели през 2015 година кметът на Дуисбург. Сега той още веднъж предизвика с изявление по адрес на българите и румънците. А в Дуисбург те са над 17 000.

Ето какъв брой българи са станали германци

Зьорен Линк не за първи път предизвика с думите си. Преди две години кметът на Дуисбург се прочу с изречението за източноевропейците. Впоследствие Линк беше заставен да се извини за казаното. Той съобщи, че не е съумял да откри точните думи и че не желал да засегне никого персонално.

Българи са забъркани в най-голямата машинация със обществени помощи в Германия

Непосредствено преди изборите за кмет в Дуисбург, които ще се проведат дружно с немските парламентарни избори на 24 септември, няма и диря от предходното разкайване на политика-социалдемократ, разяснява онлайн-изданието на вестник " Ди Велт " и показва, че в едно ново изявление Линк се хвали, че преди време получил огромна поддръжка за противоречивото си изявление. " И освен това. Той още веднъж разпалва остарялата полемика за така наречен мигранти по беднотия, идващи от България и Румъния ", написа " Ди Велт ".

Германия: Европейска комисия да ускори битката с незаконните имигранти от България и Румъния

Интервюто, за което става дума, е на вестник " Дер Вестен ". В него Линк споделя мнението си, че българите и румънците надали идват в Дуисбург, единствено с цел да си търсят работа. " В последна сметка Дуисбург е град с над 12% безработица ", аргументира се кметът и прибавя: " Ако българите и румънците желаеха да работят, вероятно щяха да се насочат към други немски градове ". Вместо това те дошли поради евтините жилища и положителната инфраструктура на града.

Германия лимитира обществените помощи за нови имигранти от Европейски Съюз

" Ди Велт " осведоми, че в Дуисбург сега има близо 17 500 българи и румънци, множеството от които - роми. " Те се възползват от правото си на свободно напредване в границите на Европейски Съюз. Много от тях живеят в огромни групи, наблъскани в извънредно мизерни жилища в квартали като Марксло, които се прочуха като средище на обществени проблеми. Въпросните мигранти нямат съвсем никакви шансове да си намерят друга постоянна квартира. Броят им през последните години непрекъснато нараства ", написа още изданието, и прибавя, че това провокира постоянни спорове с локалните хора.

Най-тежката загуба за България и Румъния

" Прииждащите българи и румънци заварват в града и други хора с миграционен генезис – най-вече турци ", написа " Ди Велт " и показва, че делът на хората с миграционни корени възлиза на 36,4%. Според немското издание, в Дуисбург, както и в Гелзенкирхен и Дортмунд вилнеят престъпни банди на българи и румънци, които редовно източват обществените каси на германската страна. Бандите примамвали хора от Югоизточна Европа към Германия, подавали от тяхно име молби за обществени помощи и след това удържали огромна част от парите.

Прогноза за 2030-а: България в топ 3 на Европа по размразяване на популацията

С изказванията си по адрес на българите и румънците кметът на Дуисбург провокира огромно неодобрение измежду членовете на бежанския съвет в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Председателката му Биргит Науйокс разкритикува думите на Зьорен Линк като " неприемливи ". Според нея, той стигматизира цели групи от популацията и не способства по никакъв начин за воденето на полемика всъщност. " Много източноевропейци не съумяват незабавно да си намерят работа, само че това не се дължи на неналичието на мотивация на хората, които идват при нас ", споделя Науйокс.
  По тематиката Поредната огромна машинация с българско присъединяване в Германия
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР