Би следвало да очакваме едно не малко повишение на цената

...
Би следвало да очакваме едно не малко повишение на цената
Коментари Харесай

Природният газ скача с повече от прогнозните 14% през януари

Би следвало да чакаме едно не малко покачване на цената на природния газ от 1 януари и то по аргументи, които са напълно отвън страната и отвън опцията на българските органи да въздействат върху тази цена ", съобщи по време на публично разискване, ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

В последните 20 дни цената на газа на европейските пазари се увеличи заради съществуващото напрежение в Европа и света и заради това, че в избрани дни потенциалът на газопровода Ямал-Европа не е бил употребен от доставчика " Газпром “, сподели Иванов.

Увеличението на цената газа от 1 януари ще бъде повече от плануваното, съобщи изп. шеф на " Булгаргаз “ Николай Павлов по време на съвещание на КЕВР, на което се разисква цената на газа от януари. Сумата, която се разисква, е 117 лева за мегаватчас, което е нарастване с малко над 14%.

В заявката до момента са регистрирани данните към 9 декември, само че оттогава цените на европейските газови пазари претърпяха динамичност. В заявката, което ще бъде импортирано на 1 януари, ще бъдат регистрирани всички промени, добави Павлов. 

По думите му както петролът и петролните артикули, по този начин и цените на европейските газови пазари вървят нагоре. Само за предходната седмица видяхме рекордни цени на природния газ, които доближиха даже до 180 евро за мегаватчас, само че за доставка месец напред цената се движи към 120 евро на мегаватчас. Към датата на заявката цените са се движили към 93-94 евро за мегаватчас, виждате каква голяма разлика има, сподели той.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР